Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Şcoala de agrilideri – Agro Consulting Group (ACC)

Postat la 02 mai 2024 15 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Şcoala de agrilideri – Agro Consulting Group (ACC)

Agro Consulting Club este rezultatul parteneriatului dintre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca şi Grupul Hodler, acţionar al Poultry Investment SA. Obiectivul principal al Clubului de Consultanţă în Agricultură ACC este de a contribui la dezvoltarea profesională a studenţilor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, dincolo de educaţia universitară. ACC – Agro Consulting Club oferă membrilor săi posibilitatea de a aplica în practică cunoştinţele dobândite pe băncile universităţii.

Descrierea inovaţiei:

Agro Consulting Club (ACC) a fost înfiinţat în Cluj-Napoca şi este rezultatul parteneriatului strategic între USAMV Cluj-Napoca şi grupul de companii, care deţine şi pachetul majoritar în compania Poultry Investment SA. Acest club este susţinut de Poultry, dar şi de alte companii din grup şi din afara grupului, scopul lui fiind unul foarte practic şi extrem de necesar pe piaţă. Clubul oferă studenţilor înrolaţi, posibilitatea de a face stagii de practică la companii renumite din ţară şi străinătate, totodată vizite la fabrici, amplasamente şi unităţi de producţie. Studenţii din cadrul USAMV au  posibilitatea, după un proces de admitere, să devină membri ai clubului. Nevoia la care răspunde acest club este cea de a oferi posibilitatea studenţilor să cunoască companii, fluxuri, metode şi procese de lucru în detaliu.

Elementul de noutate:

Clubul de Consultanţă în Agricultură este rezultatul colaborării strânse între mediul academic şi mediul privat, din acest motiv este mult mai mult decât un program simplu de practică. Membrii clubului au posibilitatea de a participa în şedinţe de shadowing, pot petrece o zi sau chiar câteva zile în umbra unui manager de top din ţară sau din străinătate. Asta înseamnă că participă la fiecare sedinţă,  fiecare întâlnire şi au posibilitatea de a vedea şi învăţa cum îşi organizează un manager de top ziua de lucru. Anterior, în parteneriat cu universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, au înfiinţat şi Clubul de Consultanţă în Afaceri – GTK. Ambele cluburi pregătesc studenţii pentru a face faţă cu brio provocărilor din piaţa muncii, prin studii de caz, stagii de practică, shadowing, vizite de lucru. Studenţii astfel pregătiţi au posibilităţi mult mai mari de angajare şi de promovare în cadrul companiilor.

Efectele inovaţiei:

Efectele cele mai vizibile se văd deja în băncile facultăţii, unde studenţii care au avut posibilitatea de a vedea şi testa cele învăţate pe teren au deja o opinie şi perspectivă mult mai dezvoltată. În al doilea rând acest efect se simte şi în piaţa muncii, unde acesti studenţi, viitori angajaţi ai companiilor de profil din ţară vor intra mult mai pregătiţi, cunoscând deja multe companii, fluxuri şi procese de lucru, la multe din aceste companii efectuând deja stagii de practică şi de shadowing.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.