Roger Federer a câştigat turneul de mare şlem de la Australian Open, învingându-l în finală pe Rafel Nadal

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 ianuarie 2017 235 afişări

Marele campion elveţian a câştigat cel de-al 18 trofeu de mare şlem, record absolut, învingându-l pe spaniol cu 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3 într-un meci ce a durat peste 3 ore.

Roger Federer a câştigat turneul de mare şlem de la Australian Open, învingându-l în finală pe Rafel Nadal

Roger Federer, favorit 17, devine astfel primul jucător din istorie care câştigă cel puţin cinci titluri la trei turnee diferite de mare şlem: Wimbledon (7 titluri), Australian Open (5 titluri) şi US Open (5 titluri). La Roland Garros elveţianul are un singur titlu obţinut în 2009.

Federer, cel mai vârstnic câştigător de turneu de mare şlem din ultimii 45 de ani, depăşeşte cu această ocazie şi pragul celor 100 de milioane de dolari câştigaţi din premii (al doilea după Novak Djokovic).

Roger Federer va urca de pe locul 17 pe locul 10 în clasamentul ATP. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.