Rezervele financiare ale reginei Marii Britanii au ajuns la un minim istoric

Postat la 28 ianuarie 2014 110 afişări

Rezervele financiare ale domeniului reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii au ajuns la un minim istoric de 1 milion lire sterline, comparativ cu 35 de milioane de lire sterline în 2001, din cauza administrării inadecvate de către consilierii regali, potrivit unui raport al Parlamentului britanic.

Rezervele financiare ale reginei Marii Britanii au ajuns la un minim istoric

 Consilierii nu au reuşit să controleze finanţele, în timp ce palatele regale "se prăbuşesc", se arată în raportul întocmit de o comisie a Camerei Comunelor din parlamentul de la Londra.

Cheltuielile au depăşit în asemenea măsură veniturile încât rezervele au scăzut de la 35 de milioane de lire în 2001 la doar 1 milion de lire în prezent, au afirmat membrii comisiei, citaţi de cotidianul The Telegraph.

Trezoreria britanică trebuie să preia controlul şi să ajute la protejarea palatelor "de noi distrugeri şi deteriorări", notează parlamentarii.

"Considerăm că Trezoreria are datoria de a fi implicată activ în supravegherea planurilor şi managementului financiar al Casei Regale, dar nu făcut acest lucru", a declarat Margaret Hodge, preşedinte al comisiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezervele-financiare-ale-reginei-marii-britanii-au-ajuns-la-un-minim-istoric-11980130
11980130
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.