Regina Maria: Doar în anul 2023 am recrutat şi angajat aproximativ 2.100 de oameni noi

Autor: Ramona Cornea Postat la 22 aprilie 2024 14 afişări

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria, companie care a primit certificare Top Employer în 2024, a recrutat anul trecut 2.100 de oameni noi, ajungând la finalul anului trecut la o echipă formată din circa 7.000 de angajaţi şi peste 3.500 de medici colaboratori, susţin reprezentanţii companiei.

Regina Maria: Doar în anul 2023 am recrutat şi angajat aproximativ 2.100 de oameni noi

„În 2023, echipa Regina Maria era formată din peste 7.000 de angajaţi şi peste 3.500 de medici colaboratori. (...) Până în acest moment, situaţia socio-economică ne sugerează un trend similar celui din 2023.”

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria, companie care a primit certificare Top Employer în 2024, a recrutat anul trecut 2.100 de oameni noi, ajungând la finalul anului trecut la o echipă formată din circa 7.000 de angajaţi şi peste 3.500 de medici colaboratori, susţin reprezentanţii companiei.

„În cazul nostru, în mod specific, focusul este pe atragerea celor mai buni specialişti alături de care vrem să ne atingem obiectivele şi să răspundem nevoilor pacienţilor noştri, într-o manieră care să reflecte misiunea, viziunea şi valorilor noastre. Cu toate aceste provocări, Regina Maria are o echipă de recrutare in-house puternică, bine pregătită şi organizată, alături de care, doar în anul 2023, am recrutat şi angajat aproximativ 2.100 de noi colegi”, au transmis ei.

În ceea ce priveşte atragerea de noi talente, reprezentanţii Regina Maria spun că au învăţat că fiecare an poate aduce noi provocări,  într-un context macroeconomic şi social dinamic şi imprevizibil, care influenţează businessurile, inclusiv din perspectivă recrutării.

„Creşterea semnificativă a inflaţiei, creşterea salariului minim pe economie, majorările salariale din sistemul medical de stat, criza forţei de muncă care este o caracteristică a sistemului medical din România sunt doar o parte dintre provocările curente şi viitoare. Totodată, intrarea pe piaţă a noilor generaţii de candidaţi (Gen Z & Alpha) ne provoacă să adaptăm permanent planurile şi proiectele noastre, astfel încât să integrăm noi profile în organizaţii.”

În ceea ce priveşte recrutarea în anul în curs, reprezentanţii reţelei de sănătate susţin că 2024 va arăta similar cu 2023 din acest punct de vedere.

„Până în acest moment, situaţia socio-economică ne sugerează un trend similar celui din 2023, cu provocări ce ţin de modul în care adresăm nevoile noilor generaţii, într-un context extrem de volatil. În ceea ce priveşte obiectivul nostru de recrutare, din punct de vedere volume, avem în plan să recrutam un număr similar de specialişti şi în 2024.” 

Când vine vorba despre certificarea Top Employer, reprezentanţii Regina Maria spun că a fost primită datorită culturii organizaţionale construită în timp.

„Regina Maria a construit, în timp, o cultura organizaţională unică, având la bază un set de valori care se regăsesc, cu declinările de rigoare, în toate proiectele, procedurile şi iniţiativele noastre. Participarea noastră la certificarea Top Employer şi primirea acestui titlu ne-a onorat şi, în acelaşi timp, a confirmat punctele noastre forte: cultura noastră unică, ce promovează angajamentul asumat, creativitatea, valorile comune şi încrederea reciprocă, echitatea şi corectitudinea cu care ne plătim angajaţii, investiţia în dezvoltarea continua a managerilor noştri, digitalizarea şi automatizarea proceselor de HR şi, nu în ultimul rând, agilitatea şi capacitatea noastră de adaptare la schimbare.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.