Zeci de migranţi au trecut Canalul Mânecii spre Anglia, în ciuda ameninţării cu expulzarea în Rwanda

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 04 mai 2024 22 afişări

Zeci de migranţi au trecut Canalul Mânecii spre Anglia, în ciuda ameninţării cu expulzarea în Rwanda

Zeci de migranţi aflaţi în două bărci pneumatice au ajuns sâmbătă pe coasta sudică a Angliei, într-o traversare a Canalului Mânecii, dinspre Franţa. O navă franceză a urmărit ambarcaţiunile până când acestea au ajuns în apele engleze.

Pasagerii lor, în mare parte bărbaţi, dintre care unii purtau veste de salvare portocalii şi făceau semne cu mâna, au fost urcaţi la bordul unei nave a Forţelor de Frontieră Britanice, în largul oraşului Dover.

Sosirile migranţilor, în continuare, în Marea Britanie ilustrează dificultăţile cu care se confruntă premierul de la Londra, Rishi Sunak, în ceea ce priveşte promisiunea sa de a aborda migraţia ilegală şi de a "opri bărcile", înaintea alegerilor din acest an, notează Reuters.

Peste 8.000 de persoane - însemnând un record - au ajuns până acum în acest an cu ambarcaţiuni mici în Marea Britanie, mulţi dintre aceşti oameni fugind de război sau de foamete.

Sunak speră că politica sa de a-i expulza pe cei care sosesc în Marea Britanie fără permisiune în Rwanda îi va descuraja pe migranţi să traverseze Canalul Mânecii. Guvernul de la Londra speră să opereze primele zboruri către Rwanda în 9-11 săptămâni.

"Numărul inacceptabil de persoane care continuă să traverseze Canalul Mânecii demonstrează exact de ce trebuie să demarăm cât mai repede zborurile către Rwanda", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Interne.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
migranţi,
anglia,
rwanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.