Şase răniţi în urma unui atac rusesc cu drone în Ucraina

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 04 mai 2024 23 afişări

Şase răniţi în urma unui atac rusesc cu drone în Ucraina

Rusia a lansat un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov şi Dnipropetrovsk, rănind cel puţin şase persoane şi lovind infrastructuri, clădiri comerciale şi rezidenţiale, au declarat, sâmbătă, oficiali regionali din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că ruşii au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă 13 drone Shahed care au vizat regiunile din nord-estul şi centrul ţării. Unităţile de apărare antiaeriană au doborât toate dronele, a declarat comandantul forţelor aeriene ucrainene, potrivit Reuters.

Resturi de la dronele doborâte au lovit însă obiective civile din Harkov, rănind patru persoane şi declanşând un incendiu într-o clădire de birouri, a declarat guvernatorul regional, Oleh Synehubov. Acesta a scris pe Telegram că un copil de 13 ani şi o femeie sunt trataţi la spital. Alte două femei au fost tratate la faţa locului.

În regiunea Dnipropetrovsk alte două persoane au fost rănite, a declarat Serhii Lysak, guvernatorul regional. El a precizat că o instalaţie de infrastructură şi trei case au fost avariate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drone,
atac,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.