RDS&RCS anunţă lansarea serviciilor Voce 4G din august 2017. Reţeaua 4G a companiei acoperă 50% din populaţia României

Autor: Florin Casota Postat la 27 iunie 2017 574 afişări

Digi Mobil a anunţat că va lansa serviciile Voce 4G (Volte) şi Voce Wi-Fi (VoWiFi) pentru sfârşitului acestei veri (august-septembrie).

RDS&RCS anunţă lansarea serviciilor Voce 4G din august 2017. Reţeaua 4G a companiei acoperă 50% din populaţia României

Această tehnologie permite realizarea convorbirilor telefonice prin reţeaua 4G fără a mai necesita trecerea automată a telefonului din reţeaua de date 4G către 3G. Reprezentanţii companiei spun că apelurilor realizate astfel vor fi mai clare şi vor avea o calitate mai mare. Voce Wi-Fi le va permite utilizatorilor să apeleze chiar şi atunci când nu au semnal foarte bun sau există o lipsă de semnal. Apelul se va realiza prin reţeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă aceasta este abonat şi la serviciu de internet fix Digi Net Fiberlink.

Reprezentanţii companiei au anunţat că acoperă 99% din populaţia României cu reţeaua 3G (atât date cât şi voce) şi că acoperă 50% din populaţie cu reţeaua 4G. În martie 2016, 2% din traficul de internet în interiorul reţelei era realizat prin intermediul 4G. Acest procent a crescut la 50% în mai 2017. Compania a mai anunţat că au început lucrările de acoperire 4G în interiorul tunelelor de metrou din Bucureşti şi speră să finalizeze construcţia la finalul verii. Digi Mobil avea acoperire 4G in staţiile de metrou, dar nu şi în tuneluri.

Valentin Popoviciu, vicepreşedintele RDS&RCS, a anunţat că reţeaua a atins un număr de 3,305,000 de utilizatori ai Digi Mobil la finalul sfârşitul trimestrului 1 2017. De asemenea, în ianuarie-mai 2017 creşterea portărilor faţă de perioada similară a anului trecut a fost de 22%. Reprezentanţii companiei au declarat că în trei ani de zile 1,2 milioane de utilizatori s-au mutat de la alţi operatori la RDS&RCS. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.