Raport PwC: În 2018, valoarea pieţei de tranzacţii din România a fost de aproximativ 5 miliarde de euro

Autor: Andra Stroe Postat la 27 februarie 2019 58 afişări

Conform raportului PwC Romanian M&A Outlook, piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) din România s-a menţinut la o valoare ridicată, chiar dacă, prin comparaţie cu anul 2017, a înregistrat o scădere (12%). Deprecierea faţă de anul precedent a fost în linie cu evoluţia pieţei Europei Centrale şi de Est.

Raport PwC: În 2018, valoarea pieţei de tranzacţii din România a fost de aproximativ 5 miliarde de euro

În privinţa volumelor, cele peste 170 de tranzacţii înregistrate anul trecut în România au însumat o valoare de aproximativ 5 miliarde de euro. Suma are în vedere valorile tranzacţiilor făcute publice, dar şi estimări şi proiecţii ale valorilor, în situaţiile în care date referitoare la preţ nu au fost disponibile din surse publice.

Numărul tranzacţiilor este în creştere comparativ cu anii precedenţi, când, s-au înregistrat în medie 130-140 de tranzacţii pe an. Acest fapt relevă o mai mare transparenţă şi încredere a pieţei.

Pentru anul 2018, raportul arată că cele mai efervescente domenii au fost cel de IT&C, servicii medicale şi farma, imobiliar şi producţie industrială. În anul 2017 regăseam în acest top şi sectorul serviciilor financiare. Chiar dacă valorile tranzacţiilor nu au fost publicate în toate cazurile, în ultimii ani, s-au înregistrat, anual, aproximativ 15 tranzacţii de peste 100 de milioane de euro. Valoarea totală a pieţei a fost influenţată, în fiecare an, de numărul tranzacţiilor de peste 100 de milioane de euro. Media valorică anuală a fost constantă în jurul valorii de 30 de milioane de euro. Dacă sunt excluse tranzacţiile mari, media pieţei ajunge la aproximativ 14 milioane de euro per tranzacţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactii,
achizitii,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.