Profesioniştii din HR iau problema educaţiei în mâini şi îi duc pe elevii de liceu în vizită la companii. Ce au realizat ei până acum

Postat la 27 octombrie 2023 33 afişări

Profesioniştii din HR iau problema educaţiei în mâini şi îi duc pe elevii de liceu în vizită la companii. Ce au realizat ei până acum

Colaborarea dintre şcoli şi companii face parte din reţeta de succes în ţările cu cel mai ridicat nivel al educaţiei. Acest model stă şi la baza Joblandia, iniţiativa HR Club, care îşi propune să formeze o comunitate strâns unită între companii, elevi şi profesori, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii platformei. 

”În proiectul pilot Joblandia, din martie până în iunie, 3000 de elevi din 62 de licee au vizitat 30 de companii. În această lună, am lansat Joblandia 2.0 şi, în prezent, avem înscrise pe platformă 53 de companii şi 17 licee, din toată ţara. Tinerii merg la mai multe companii, interacţionează cu experţi din diferite industrii, află de la aceştia care sunt abilităţile necesare pentru o carieră de succes. Această experienţă îi ajută să îşi aleagă cât mai informaţi viitoarea carieră”, spune Andreea Voinea, preşedinte HR Club.

Unul dintre liceele înscrise pe platforma Joblandia este Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu. Ariadna Vasilescu, elevă în clasa a X-a A la această şcoală, a vizitat, deja, alături de colegii ei, patru companii. ”Nu am decis încă ce voi face mai departe, dar Joblandia m-a ajutat să îmi fac o listă de criterii pe care să le urmăresc la viitorul job: munca în echipă, atmosfera la locul de muncă, pasiunea pentru ceea ce faci. Joblandia e partea practică de care elevii au nevoie”, precizează Ariadna.

În următorii 5 ani, joburile din domeniile Inteligenţei Artificiale, sustenabilităţii şi Business Inteligence vor fi cele mai căutate, 23% din joburile actuale vor dispărea şi 44% din abilităţile principale ale angajaţilor de azi se vor schimba, potrivit unui raport al World Economic Forum, prezentat, recent, în cadrul conferinţei Share, Care, Dare.

Acelaşi raport precizează că, în România, 46% din competenţele actuale ale angajaţilor vor fi inutile, până în 2027. Şi, din această cauză, companiile vor fi nevoite să investească în programe de recalificare, perfecţionare şi formare în Inteligenţă Artificială şi big data, design şi experienţa utilizatorului, curiozitatea şi învăţarea pe tot parcursul vieţii

HR Club este asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România, înfiinţată în anul 2004. Misiunea HR Club este de a încuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea şi promovarea celor mai bune practici în domeniu. 

HR Club are peste 500 de membri din peste 300 de organizaţii care activează în principalele industrii din România. HR Club este membru al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) şi al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hr,
educatie,
profesionisti,
problema,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.