Primarul din Sf. Gheorghe cere autonomia Ţinutului Secuiesc după anunţul lui Macron privind autonomia Corsicii în cadrul Franţei

Postat la 29 septembrie 2023 367 afişări

Primarul din Sf. Gheorghe cere autonomia Ţinutului Secuiesc după anunţul lui Macron privind autonomia Corsicii în cadrul Franţei

Declaraţiile făcute joi de preşedintele francez Emmanuel Macron care a susţinut un statut de autonomie pentru Corsica „în cadrul Republicii Franceze”, a trezit interesul primarului din Sf. Gheorghe care cere şi el autonomia Ţinutului Secuiesc.

Totuşi, liderul de la Paris a avertizat că orice delegare de competenţe pentru insula mediteraneeană trebuie să fie convenită cu statul francez – şi nu „împotriva” acestuia. Adresându-se Adunării corsicane în timpul unei călătorii la Ajaccio, Macron a declarat că a venit timpul să „construiască autonomia Corsicii în cadrul Republicii”, descriind acest demers ca fiind „istoric”.

„Trebuie să mergem mai departe, iar pentru a face acest lucru trebuie să includem Corsica în Constituţia noastră”, a declarat el în faţa adunării dominate de naţionaliştii corsicani, dintre care unii pledează pentru independenţa faţă de Franţa.

Preşedintele francez a stabilit un termen de şase luni pentru ca guvernul şi partidele politice corsicane să ajungă la un acord asupra unei propuneri de revizuire a Constituţiei, care va fi apoi examinată de parlamentul de la Paris, transmite France 24.

„Aceasta nu va fi o autonomie împotriva statului, nici o autonomie fără stat”, a avertizat el.

Primarul din Sf. Gheorghe vrea autonomia Ţinutului Secuiesc: „Vrem o clauză inclusă în Constituţia României!”

Cititi mai multe pe www.medaiflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autonomie,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.