Preţul petrolului a făcut un salt de 5%, OPEC a ajuns la un acord de reducere a producţiei

Postat la 07 decembrie 2018 67 afişări

Preţul petrolului a făcut un salt de 5% vineri după ce OPEC a anunţat că a ajuns la un acord pentru reducerea livrărilor de petrol, în a doua zi a întâlnirii, relatează Reuters.

Preţul petrolului a făcut un salt de 5%, OPEC a ajuns la un acord de reducere a producţiei

Preţul petrolului Brent a crescut cu 3,26 dolari, la 63,32 dolari barilul, după ce la începutul zilei era tranzacţionat sub 60 de dolari/baril. Petrolul american a crescut cu 2,62 dolari, la 54,11 dolari/baril, dar a scăzut apoi la 53,90 dolari/baril.

OPEC s-a reunit la Viena pentru a stabili o reducere a livrărilor, în speranţa majorării preţurilor, care, din octombrie, au pierdut în jur de 30%. Iranul, deja afectat de sancţiunile americane, a fost împotriva reducerii, dar în cele din urmă a acceptat scăderea cantităţilor livrate cu 0,8 milioane de barili pe zi din 2019, după ce a ajuns la un compromis cu Arabia Saudită.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pretul petrolului,
reducere,
opec,
acord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.