Presa internaţională: Apple şi Google construiesc singurul mod realist de a reporni societatea. Care este acesta

Autor: Ioana Matei Postat la 14 aprilie 2020 1907 afişări

Presa internaţională: Apple şi Google construiesc singurul mod realist de a reporni societatea. Care este acesta

Săptămâna trecută, Apple şi Google au anunţat un parteneriat pentru construirea unei tehnologii de operare care să permită localizarea în masă a contactelor între utilizatorii tehnologiilor lor. După cum remarcă jurnaliştii de la inc.com, acest lucru este foarte important fiindcă cele două companii sunt rivale, dar au decis să lucreze împreună pentru a rezolva o problemă care ne afectează pe toţi.

Apoi, este important fiindcă cele două companii sunt prezente prin dispozitive mobile în toată lumea.

Oamenii au început să fie sceptici în legătură cu faptul că telefoanele lor mobile ar putea fi folosite pentru orice tip de localizare, mai ales în contextul în care nu ştiu ce presupune aceasta. Conceptul de bază  presupune că utilizatorii vor downloada o aplicaţie care se va asocia cu celelalte telefoane mobile cu care aceştia intră în contact.

Dacă ulterior cineva este testat şi rezultă că este bolnav de COVID-19, acesta va putea preciza acest lucru pe aplicaţie, care îi va notifica ulterior pe utilizatorii celorlalte dispozitive cu care a intrat în contact că au fost posibil expuşi coronavirusului.

Există mai mulţi experţi care sunt de acord că urmărirea contactelor este unul dintre cele mai importante demersuri în „repornirea” societăţii. O astfel de măsură ar permite izolare noilor cazuri şi indicarea celor care ar putea fi expuşi suficient de devreme ca răspândirea să fie limitată. Ceea ce construiesc Apple şi Google ar permite realizarea acestui lucru în mod automat, astfel că ar putea fi depistat un număr mult mai mare de cazuri decât se întâmplă în prezent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.