Premierul britanic Sunak l-a demis pe ministrul de interne din cauza comentariilor despre proteste

Autor: Raul Peterlin Postat la 13 noiembrie 2023 9 afişări

Premierul britanic Rishi Sunak l-a demis, luni, pe ministrul de interne, Suella Braverman, a declarat o sursă guvernamentală citată de Reuters, după ce aceasta a criticat modul în care poliţia a gestionat un marş pro-palestinian.

Premierul britanic Sunak l-a demis pe ministrul de interne din cauza comentariilor despre proteste

Sub presiunea parlamentarilor opoziţiei şi a membrilor propriului său partid, Partidul Conservator, aflat la guvernare, de a o concedia pe Suella Braverman, Rishi Sunak i-a cerut ministrului „să părăsească guvernul”, lucru pe care aceasta l-a acceptat, a precizat sursa.

În timp ce Sunak a început să îşi remanieze echipa ministerială, fostul premier David Cameron a fost văzut intrând în Downing Street, ceea ce a stârnit speculaţii că acesta ar urma să revină în guvern.

Săptămâna trecută, Braverman a făcut o postare în care acuza poliţia că adoptă „standarde duble” în tratarea protestelor, un argument despre care opoziţia din Partidul Laburist a spus că a creat tensiuni la o demonstraţie pro-palestiniană de sâmbătă.

Atunci, peste 140 de persoane au fost arestate după ce contramanifestanţii de extremă dreapta s-au încăierat cu poliţia care încerca să-i ţină departe de cei 300.000 de manifestanţi pro-palestinieni.

Se aşteaptă ca Sunak să efectueze un număr mai mare de schimbări în cabinetul său, aducând aliaţi şi înlăturând unii miniştri despre care biroul său de pe Downing Street spune că nu au fost atât de performanţi pe cât îşi dorea el în departamentele lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministru,
interne,
demis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.