Porsche România, bilanţ la 20 de ani: peste 461.000 de autoturisme vândute

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 februarie 2018 136 afişări

Porsche România, cel mai mare importator auto local, aniversează 20 de ani de activitate, timp în care a livrat clienţilor 455.055 de autoturisme sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda.

Porsche România, bilanţ la 20 de ani: peste 461.000 de autoturisme vândute

Compania a încheiat anul 2017 cu rezultate record pentru perioada post-criză: cifra de afaceri a crescut până la 638 milioane de euro, cu 16% mai mult faţă de 2016, în timp ce numărul total de unităţi vândute în 2017 s-a ridicat la 31.569, reprezentând o creştere de 13% faţă de anul precedent.

Pentru anul 2018, Porsche Romania şi-a propus să livreze 500 autovehicule electrice şi să continue instalarea staţiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în reţeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani, toţi dealerii Porsche România să aibă în dotare staţii de încărcare.

Anul acesta, Porsche România va fi prezentă la Salonul Internaţional Auto Bucureşti 2018, unde va prezenta cele mai noi modele ale concernului, precum şi modele aniversare special concepute pentru clienţii din România.

Alături de partenerii săi, Porsche România a generat peste 3.500 de locuri de muncă la nivel naţional în sediul propriu şi reţeaua celor 82 de distribuitori prezenţi în 26 de judeţe.

Porsche România a fost înfiinţată în decembrie 1997, când s-a semnat contractul de import pentru mărcile Volkswagen şi Audi. Primul autoturism livrat de companie fost un Volkswagen Polo Variant de 75 de cai putere.

Porsche România este cel mai mare importator auto din România şi importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto. Compania distribuie autovehicule prin intermediul reţelei sale care numără 82 de centre proprii şi dealeri independenţi autorizaţi, în 26 de judeţe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.