Ponta i-a cerut lui Băsescu reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Vâlcov. Preşedinţie: Învestitura ministrului delegat pentru Buget va avea loc joi, de la ora 11.00

Autor: Alexandru Moise Postat la 28 august 2014 18 afişări

Ceremonia de învestitură a ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov va avea loc, joi, de la ora 11.00, conform programului public al preşedintelui Băsescu, transmis de biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Anterior premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îi solicită reprogramarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov joi dimineaţă, între orele 9:00 şi 12:00.

"Stimate domnule Preşedinte, Ca urmare a prelungirii evenimentelor prevăzute în agenda de astăzi, 27 august, peste programul stabilit, vă rog să reprogramaţi ceremonia de depunere a jurământului pentru dl. Darius-Bogdan Vâlcov în data de 28 august a.c., în intervalul orar 9.00-12.00. Menţionez că după ora 12.00 voi fi plecat din ţară", se menţionează în scrisoarea premierului Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a amânat miercuri ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov, din cauză că premierul Victor Ponta şi-a anulat prezenţa la ceremonie, şeful statului înţelegând că şeful Executivului "ar putea să nu mai susţină propunerea" pentru ministrul Bugetului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov pentru că avea programate alte întâlniri importante, dar dacă preşedintelui Băsescu îi e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" şi va solicita altă dată pentru învestire.

"Nu se va desfăşura această ceremonie decât în prezenţa primului-ministru, chiar dacă în Constituţie spune că se desfăşoară în faţa preşedintelui. S-a creat o cutumă, un protocol al statului român şi al Preşedinţiei, care cere să fie respectată chiar şi de Victor Ponta. Şi el trebuie să respecte statul român şi simbolurile lui", a declarat, miercuri seara, preşedintele Băsescu, adăugând: "Vă asigur că am toată disponibilitatea pentru organizarea unei noi ceremonii, atunci când premierul va avea timp".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
BĂSESCU,
ÎNVESTIRE
/actualitate/ponta-i-a-cerut-lui-basescu-reprogramarea-ceremoniei-de-investire-a-lui-valcov-presedintie-investitura-ministrului-delegat-pentru-buget-va-avea-loc-joi-de-la-ora-11-00-13158775
13158775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.