Petrom domină Bucureştiul, Rompetrol s-a impus la mare şi la munte, MOL s-a extins lângă graniţa cu Ungaria, iar Lukoil încă se luptă pentru Capitală

Postat la 18 decembrie 2013 147 afişări

Petrom, cea mai mare com­pa­nie locală, controlează Capi­ta­la, aici având cea mai ex­tinsă reţea dintre toate judeţele României.

Rompe­trol s-a regrupat şi a decis să-şi con­struiască pre­zen­ţe puternice la mare, în Con­stanţa aproape de rafinăria Petro­midia, şi la munte, în Prahova, acolo unde concurenţa din par­tea Petrom nu este la fel de puter­nică. MOL România, care de la în­ce­pu­tul anului a deschis 8 noi benzinării în urma unor investiţii de 6,6 mil. euro, s-a con­cen­trat pe Cluj, Mureş, Timiş, Bihor sau Arad.

Poziţio­na­rea MOL la graniţa cu Un­ga­ria este expli­cată şi prin apro­pierea de rafină­ri­ile grupului, prin­ci­pala sursă de alimen­tare cu carburanţi a re­ţe­lei din Româ­nia. Ruşii de la Lukoil au decis să se con­frun­te direct cu Petrom pentru banii bucu­reştenilor, având a doua cea mai ex­tinsă reţea de benzinării din Capitală.

Cea mai mare reţea de benzinării este controlată de Petrom şi este for­mată din 542 de staţii. Rompetrol este al doilea mare jucător din această piaţă, cu un total de 405 puncte de alimentare. Ruşii de la Lukoil deţin o reţea formată din 301 staţii, iar MOL România este prezent cu 143 de puncte de alimentare.

 Potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor tri­mi­se de cele patru com­panii, Bu­cu­reştiul a atras cele mai mul­te benzi­nă­rii, aici fiind 121 de staţii. Petrom are cea mai puter­ni­că pre­zenţă în Capitală, cu 60 de puncte de ali­men­tare, urmat de ruşii de la Lukoil, cu 30 de staţii, de grupul MOL, cu 21 de benzi­nării şi kazahii de la Rompetrol care au 10 benzinării.

Mariana Gheorghe este directorul general al OMV Petrom în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrom,
lukoil,
mol,
capitala,
granita,
rompetrol
/actualitate/petrom-domina-bucurestiul-rompetrol-s-a-impus-la-mare-si-la-munte-mol-s-a-extins-langa-granita-cu-ungaria-iar-lukoil-inca-se-lupta-pentru-capitala-11789414
11789414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.