PERCHEZIŢII DNA la primăriile din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău, vizând contracte de deratizare. Ce spune primarul Clujului, Emil Boc

Autor: Dana Pasca Postat la 07 octombrie 2015 301 afişări

Procurorii DNA Cluj fac percheziţii, miercuri, şi la primăriile Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău, în dosarul în care se fac verificări şi la Primăria Cluj-Napoca, vizând contracte încheiate de administraţiile locale pentru servicii de deratizare şi dezinsecţie.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la ora transmiterii acestei ştiri au loc percheziţii la Serviciile tehnice din primăriile municipiilor Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureş şi Zalău, în paralel cu verificările făcute de anchetatori la Primăria Cluj-Napoca.

Percheziţiile au loc într-un dosar care vizează contracte cu firma Coral Impex, au mai spus sursele citate.

Potrivit acestora, în anchetă nu sunt vizaţi primarii, iar în urma percheziţiilor sunt ridicate documente, fără a fi duse persoane la audieri.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că la ora transmiterii acestei ştiri este percheziţionat biroul unui inspector din primărie, ancheta DNA vizând o licitaţie din 2011.

De asemenea, într-un comunicat al Primăriei Sibiu se arată că reprezentanţii conducerii instituţiei au fost anunţaţi de un reprezentant al DNA că se vor face percheziţii care vizează un angajat al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu. "În acest sens vor fi efectuate percheziţii în biroul respectivului funcţionar", arată sursa citată.

Într-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii de la Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 - 2015. În acest dosar au loc percheziţii la 32 de adrese din judeţele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, mai spune DNA.

UPDATE 11:05 - Boc: Sunt suspiciuni privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari publici, se cercetează

Primarul din Cluj, Emil Boc, spune că procurorii DNA au solicitat documente legate de contractul cu Coral Impex având suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai administraţiei publice locale, menţionând că nu a avut sesizări privind probleme cu acel contract.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, presei, că în baza unei ordonanţe emise de Serviciul Teritorial Cluj al DNA au fost solicitate Primăriei mai multe documente legate de contractul cu SC Coral Impex SRL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E vorba de HCL din 2006, de o hotărâre de prelungire a contractului cu Coral Impex din 2010, de dosare care vizează plăţile dispuse, recepţia zilnică a lucrărilor, înscrisuri privind zonele care fac obiectul activităţilor de dezinsecţie şi deratizare şi contracte de sponsorizare încheiate între Coral şi Primărie. Se precizează în document că sunt suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupţie săvârşite de funcţionari ai administraţiei publice locale. Asta este ceea ce am primit, asta am dat mai departe", a spus Boc.

Întrebat dacă ştie să fi fost probleme cu acest contract, el a afirmat că documentul a fost încheiat în 2006 şi s-a prelungit în 2010, apreciind că prelungirea a fost "legală, prin Consiliul Local, cu toate procedurile aferente".

"Nu am avut niciun fel de sesizare de probleme pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Nu ştiu la ce fel de suspiciuni se referă cei de la DNA, dar acestea există şi se cercetează", a spus Boc.

Surse judiciare au declarat că verificări au avut loc şi la sediul Coral Impex din Cluj-Napoca, din cartierul Gheorgheni.

Procurori de la DNA Cluj, însoţiţi de jandarmi, s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Primăriei Cluj-Napoca, făcând verificări la Direcţia Tehnică a instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că un procuror din cadrul DNA Cluj a depus o cerere prin care solicită să i se pună la dispoziţie copii după hotărâri de Consiliu Local, contracte de prestări servicii, contracte de sponsorizare încheiate între municipalitate şi SC Coral Impex, firma care se ocupă de deratizare şi dezinsecţie.

Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în 2006, după o licitaţie câştigată de SC Coral Impex SRL, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru 7 ani şi 7 luni.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, miercuri, presei, că intrarea în vigoare a prelungirii acordului cadru cu SC Coral Impex SRL a avut loc începând cu iulie 2011, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în anul 2006, în urma unei licitaţii publice câştigate de SC Coral Impex, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru o perioadă de 7 ani şi 7 luni. În 2010 nu a mai fost organizată o licitaţie, CL optând pentru această variantă de prelungire a contractului, din iniţiativa primarului de atunci, Sorin Apostu. Intrarea în vigoare a prelungirii a devenit efectivă din 12 iulie 2011, iar de atunci curge termenul de 7 ani şi 7 luni", a spus Buzatu.

Ea nu a putut spune care este valoarea contractului cadru, susţinând că documentul prevede costuri unitare pe tipuri de servicii prestate, cu o valoare minimă şi maximă.

"În funcţie de nevoi, Primăria a solicitat, pe bază de comenzi, anumite tipuri de servicii şi cantităţi pe parcursul derulării contractului. Serviciile prestate de Coral Impex sunt valabile pentru tot domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, existând etape periodice de dezinsecţie şi tratamente anti-căpuşe, de exemplu", a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

SC Coral Impex SRL are sediul central la Ploieşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DNA,
PRIMĂRIA CLUJ-NAPOCA,
/actualitate/perchezitii-dna-la-primariile-din-cluj-napoca-alba-iulia-sibiu-targu-mures-si-zalau-vizand-contracte-de-deratizare-ce-spune-primarul-clujului-emil-boc-14805994
14805994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.