Paravion a înregistrat afaceri de 40 de milioane de euro în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 30% faţă de 2015. Care au fost destinaţiile preferate ale clienţilor

Autor: Ioana Matei Postat la 02 noiembrie 2016 240 afişări

Paravion a înregistrat afaceri de 40 de milioane de euro în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 30% faţă de 2015. Care au fost destinaţiile preferate ale clienţilor

Afacerile agenţiei de turism online Paravion au crescut cu peste 30% în primele nouă luni ale anului, faţă de perioada similară a lui 2015, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Vânzările raportate de agenţie în primele trei trimestre, în valoare de peste 40 mil. euro, reprezintă 93% din cifra de afaceri integrală realizată în 2015.

Potrivit informaţiilor companiei, şi operaţiunile derulate în Turcia, prin portalul de turism Bavul.com, deţinut de Paravion, au raportat un avans important. Astfel, afacerile Bavul au crescut cu 17% în primele nouă luni ale lui 2016, faţă de primele trei trimestre ale lui 2015. Cu o cifră de afaceri de 17 milioane euro în intervalul ianuarie-septembrie, Bavul.com a încheiat primele 3 trimestre cu echivalentul a 80% din vânzările totale pe 2015.

În ceea ce priveşte rezultatele înregistrate în România, creşterea Paravion a fost susţinută de avansul pe segmentele serviciilor adiţionale rezervării de bilete de avion (pachete Premium, asigurări), cu un plus de 200% în primele nouă luni, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015. Şi vânzările de city break-uri au crescut cu 55% în primele trimestre ale anului faţă de intervalul similar al anului trecut, în timp ce vânzările de bilete de avion au avansat cu 45%.

„Am înregistrat o creştere foarte puternică pe zona de mobile, de peste 150% a comenzilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Rezultatul s-a datorat atât gradului de utilizare al aplicaţiei de mobil Paravion, ce se dezvoltă organic de la lună la lună, dar şi tendinţei generale de evoluţi a pieţei de mobile.  În 2016,  online-ul păstrează dinamica superioară înregistrată în ultimii ani faţă de piaţa tradiţională, iar mobilitatea este un factor decisiv în turismul digital”, declară Remus Vişan, Director General al Paravion.

Pe segmentul biletelor de avion, compania a vândut, în primele 9 luni, 320.000 de tichete, iar pentru finele anului estimează 430.000 de bilete comercializate. De asemenea,  numărul tranzacţiilor de căutare generate de clienţii Paravion de la începutul anului până la finele lunii septembrie a depăşit 110 milioane de căutari, aproape cât nivelul întregului an 2015. Potrivit estimărilor Paravion, până la sfârşitul lui decembrie, numărul de căutari pe bilete de avion va depăşi 150 milioane.

La nivelul pachetelor de vacanţă, situaţia politică din 2016 a creat un trend de schimbare a destinaţiilor preferate români. Astfel, pe charter au câştigat cotă de piaţă Grecia, Spania şi Portugalia. În ceea ce priveşte city break-urile, Parisul şi Istanbulul au coborât pentru câteva luni din preferinţele românilor, pentru ca ulterior să se redreseze.

„Dacă ne uităm la   preţuri, observăm că media costurilor unui pachet de vacanţă, fie el  charter sau  city break, s-a păstrat. Turiştii sunt obişnuiţi cu ofertele early booking sau last minute, fluctuaţiile nefiind semnificative de la an la an. Românii au acordat însă o atenţie mai mare la pachetele pe care le achiziţionează, la ce este inclus în acestea, şi la serviciile opţionale de care pot beneficia. Au fost mult mai informaţi, mai dornici să cunoască destinaţia înainte de a achiziţiona pachetul”, explică Remus Vişan.

În top cinci destinaţii de vacanţă Paravion rezervate în perioada ianuarie-septembrie conduce Grecia, cu insulele Creta, Zakynthos, Rhodos şi Santorini, urmată de Turcia, cu Antalya, cea mai mare staţiune de pe litoralul mediteraneean. Comparativ, în 2015 topul a fost format din aceleaşi locaţii, cu diferenţa că Antalya a fost pe locul 3, urmată de Santorini şi Rhodos. Raportat la vânzările de bilete de avion, cele mai traficate aeroporturi au fost, în primele nouă luni, cele din Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen şi Frankfurt, faţă de Amsterdam, Istanbul, Paris, Viena şi Munchen în 2015.

În ceea ce priveşte segmentul de turişti care au generat cele mai multe vânzări pentru Paravion în intervalul ianuarie-septembrie 2016, aceştia sunt cei cu vârste între 25 şi 34 de ani, cu o pondere de 45% în veniturile agenţiei.

„Este segmentul de clienţi activi, cu venituri medii şi mari, din mediul urban, cunoscuţi în industrie ca ’free independent travelers’. Sunt turişti obişnuiţi cu mediul online şi ancoraţi la tot ce înseamnă digital şi mobile. De altfel, în cazul Paravion, peste 90% din rezervările de bilete de avion, pachete de vacanţă şi alte servicii de turism adiţionale au fost achitate online cu cardul”, adaugă Directorul General al Paravion.

Turiştii cu vârste între 35 şi 44 ani au generat 25% din afacerile agenţiei la 9 luni, iar cei între 18 şi 24 ani au contribuit cu 12% la ponderea vânzărilor de la începutul anului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.