Facebook lansează propria platformă de jocuri video. Reţeaua de socializare caută să recâştige gamerii

Autor: Florin Casota Postat la 02 noiembrie 2016 278 afişări

Facebook lansează propria platformă de jocuri video. Reţeaua de socializare caută să recâştige gamerii

Reţeaua de socializare Facebook caută să recâştige gamerii prin lansarea propriei platforme de jocuri, numită Gameroom. Noua platformă va fi disponibilă doar pentru PC pe Windows 7 şi versiunile mai noi. Utilizatorii vor găsi jocuri online portate de pe platformele mobile sau dezvoltate special pentru acestă platformă. Astfel jucatorii se vor putea juca fără a mai fi deranjaţi de notificări sau mesaje, informează Techcrunch.

Majoritatea jocurilor de pe Gameroom se adresează gamerilor casual care vor să se relaxeze câteva minute. În urmă cu câţiva ani, reţeau de socializare strângea foarte mulţi oameni tocmai datorită jocurilor ca Farmville sau Candy Crush, însă recent atât utilizatorii cât şi dezvoltatorii s-au îndreptat către smartphone-uri sau tablete. Prin lansarea Gameroom, Facebook vrea să recâştige acei utilizatori, dar le va fi dificil având în vedere cî intră în competiţie directă cu Steam care are peste 125 de milioane de utilizatori.

Dacă va avea succes, Facebook va beneficia de 30% din vânzările de orice fel (jocuri sau item-uri din jocuri), îşi va creşte veniturile din reclame în momentul în care dezvoltatorii vor cumpăra posturi sponsorizate pentru a-şi promova jocurile, va avea mai mult conţinut video live prin intermediul stream-urilor din cadrul jocurilor şi, nu în ultimul rând, utilizatorii săi vor şi mai adânc integraţi în ecosistemul Facebook.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.