P3 îşi consolidează echipa de management din Europa Centrală şi de Est

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 05 februarie 2015 118 afişări

PointPark Properties (P3), investitor specializat, administrator de active şi dezvoltator de spaţii pentru depozitare, şi-a consolidat echipa de management din Europa Centrală şi de Est pregătindu-se pentru expansiunea companiei, planificată ca urmare a recentei tranzacţii prin care P3 a fost preluată de către fondurile de investiţii private, TPG şi Ivanhoé Cambridge.

P3 îşi consolidează echipa de management din Europa Centrală şi de Est

Peter Bečár a fost numit în funcţia de director general pentru Europa Centrală şi de Est, fiind responsabil de operaţiunile P3 în Cehia, Slovacia, Polonia, România şi Bulgaria. Tomáš Míček va prelua funcţia de director general pentru Cehia, iar Peter Jánoši pe cea de director general pentru Slovacia, aceştia alăturându-se lui Andrzej Wroński, care a fost promovat cu ceva timp în urmă în funcţia de conducere a P3 în Polonia.

Ian Worboys, CEO al P3 a declarat, “În urma preluării P3 din octombrie, TPG şi Ivanhoé Cambridge s-au angajat să susţină dezvoltarea companiei. Europa Centrală şi de Est este una dintre zonele cu cea mai mare creştere din punct de vedere logistic din Europa, având cele mai mici procente de neocupare pentru spaţiile existente, fiind aşadar regiunea cu cele mai bune oportunităţi de dezvoltare. Piaţa ne oferă multe oportunităţi, însă înainte de face următorul pas este foarte important să avem echipe locale solide pentru a exploata la maxim dezvoltarea operaţiunilor noastre.”

Oferta de spaţii logistice de clasa A în Europa Centrală şi de Est este foarte limitată, rata de neocupare a spaţiilor P3 fiind de numai 5.6 %. Această situaţie a determinat o creştere a cererii pentru noi proiecte Build-to-Suit (BTS) din partea clienţilor P3 şi a deschis calea pentru posibile dezvoltări speculative în regiune.

Peter Bečár, care este în prezent director general pentru Cehia şi Slovacia, s-a alăturat companiei P3 în 2007 ca director comercial în Slovacia, fiind ulterior promovat în funcţia de director general al P3 Slovacia, responsabil pentru dezvoltarea companiei, achiziţii şi extinderea în acea regiune. În 2010 rolul acestuia s-a extins, preluând şi conducerea operaţiunilor P3 din Cehia. 

Sub conducerea lui Bečár, P3 s-a extins în Cehia şi Slovacia, prin dezvoltarea, în ultimii trei ani, a şase locaţii diferite în zonă, inclusiv o clădire Built-to-Own pentru Audia Plastics la Tranava-Voderady în Slovacia şi a unui centru de distribuţie pentru DHL Express la Aeroportul din Bratislava. P3 deţine în prezent patru parcuri logistice în Cehia şi Slovacia cu o suprafaţă totală de 340,000 mp de spaţii pentru depozitare şi birouri, în timp ce alţi 30,000 mp se află în construcţie în trei locaţii.

Tomáš Míček, în prezent director de dezvoltare şi achiziţii pentru Cehia şi Slovacia, s-a alăturat echipei P3 în 2010 având aproape 20 de ani de experienţă în domeniul dezvoltării imobiliare. În cadrul P3 acesta a fost implicat în numeroase proiecte BTS, cele mai recente fiind cele de la PointPark Praga D1 şi PointPark Praga D8.

Peter Jánoši s-a alăturat P3 în 2012 fiind unul dintre agenţii veniţi de la CBRE, în cadrul căreia a condus divizia de industrial din Slovacia. Din funcţia de Director de Dezvoltare al P3 Slovacia acesta a contribuit la expansiunea semnificativă a P3, mai ales la PointPark Bratislava, PointPark Zilina şi Aeroportul din Bratislava.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/p3-isi-consolideaza-echipa-de-management-din-europa-centrala-si-de-est-13805738
13805738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.