Oraşul din România care interzice casele de amanet, sălile de jocuri de noroc în zona istorică a oraşului

Postat la 11 august 2017 576 afişări

Oradea, oraşul cu cea mai mare dezvoltare în ultimii ani, oferă un exemplu de civilizaţie prin care vrea să taragă turiştii. Primăria va interzice funcţionarea magazinelor second-hand, a caselor de amanet, a sălilor de jocuri de noroc şi a service-urilor şi spălătoriilor auto în zona istorică a oraşului, măsura fiind inclusă într-un plan al municipalităţii de dezvoltare şi atragere de turişti.

Oraşul din România care interzice casele de amanet, sălile de jocuri de noroc în zona istorică a oraşului

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat public, joi, un pachet de măsuri menite să stimuleze dezvoltarea centrului istoric al municipiului şi să atragă turişti în această zonă, relatează News.r şi preluat de digi24.ro.

Edilul a explicat că măsurile vizează interzicerea în centrul municipiului Oradea a activităţilor de service auto şi spălătorii auto începând din ianuarie 2018 şi din 2019, interzicerea funcţionării caselor de amanet, a magazinelor cu produse second-hand şi a sălilor de jocuri de noroc.

„Avem nevoie de un centru mai atractiv în municipiul Oradea. Trebuie să existe o combinaţie de spaţii care atrag vizitatorii şi orădenii, lucru care se întâmplă mai greu cu case de amanet sau magazine cu haine second-hand”, a spus primarul.

Măsurile sunt completate cu stimularea dezvoltării în zona centrală a unor terase, baruri şi alte localuri de alimentaţie publică având ca scop atragerea turiştilor.

Municipalitatea doreşte, de asemenea, să crească impozitele cu 50% pentru clădirile din zona istorică în care nu se desfăşoară activităţi economice, deşi au potenţial în acest sens, dar şi pentru cazul terenurilor construibile ţinute fără construcţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.