Oraşul antic Babilon din Irak a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Postat la 06 iulie 2019 94 afişări

Oraşul antic Babilon, atestat pentru prima dată pe o tăbliţă de lut în secolul al XXIII-lea î.Hr., cândva unul dintre cele mai mari oraşe din lume, a fost inclus vineri pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, după mai multe decenii în care Irakul a militat pentru înscrierea sitului în această listă, informează postul Euronews.

Oraşul antic Babilon din Irak a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Babilonul a fost inclus în listă cu ocazia celei de-a 43-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial UNESCO, care are loc în perioada 30 iunie - 10 iulie, la Baku, în Azerbaidjan.

Preşedintele irakian Barham Salih a declarat că oraşul, acum o ruină, a revenit la "locul său de drept" în istorie, după ani de neglijare din partea liderilor anteriori.

Prim-ministrul irakian Adel Abdul Mahdi a salutat, de asemenea, vestea. "Mesopotamia este cu adevărat pilonul memoriei umanităţii şi leagănul civilizaţiei în istoria scrisă", a afirmat liderul de la Bagdad.

Guvernul a anunţat că va aloca fonduri pentru a menţine şi stimula eforturile de conservare.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.