Avertisment fără precedent al unui cercetător de la Harvard: Mai avem doar cinci ani în care ne putem salva de schimbările climatice

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 iulie 2019 8717 afişări

Avertisment fără precedent al unui cercetător de la Harvard: Mai avem doar cinci ani în care ne putem salva de schimbările climatice

Nivelul actual de carbon din atmosferă nu a mai fost atins în ultimii 12 milioane de ani, explică un cercetător de la Harvard, iar poluarea împinge rapid pământul înapoi în trecut, într-o epocă prin care am trecut în urmă cu 33 milioane de ani, când nu exista gheaţă la niciunul dintre polii planetei, potrivit Forbes.

„Ştim care este starea spre care ne îndreptăm pentru că avem dovezi paleontologice care ne arată cum era pământul când nu exista gheaţă la niciunul dintre poli. Nu exista nicio diferenţă de temperatură între ecuator şi poli”, atrage atenţia James Andreson, profesor în cadrul Harvard University.

El atrage atenţia că omenirea a înţeles greşit modul în care funcţionează această problemă, în contextul în care până acum oamenii au crezut că ne putem reveni din acest dezastru prin reducerea emisiilor de carbon.

Revenirea la un anumit normal este imposibilă dacă nu ne transformăm drastic industriile – accelerând oprirea emisiilor de carbon şi eliminarea lor din atmosferă, alături de o modalitate nouă de a ţine polii departe de razele soarelui – iar acest lucru trebuie făcut în următorii cinci ani, spune Anderson.

„Şansa de a mai avea gheţari permanenţi în Oceanul Arctic după 2022 este zero”, spune Anderson, notând că 75-80% din totalul gheţarilor permanenţi s-au topit în ultimii 35 de ani.   

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
harvard,
dispozitie,
schimbari,
stiinta,
refuz,
trecut,
gheata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.