O singură regiune dintr-o ţară a devenit a şasea cea mai mare economie din lume, depăşind India sau Franţa

Autor: Florin Casota Postat la 14 decembrie 2017 938 afişări

În acest moment Statele Unite ale Americii sunt cea mai puternică economie din lume cu un PIB de 18,5 mii de milioane de dolari, urmată de China cu un PIB de 11,2 mii de milioane de dolari, iar pe trei se află Japonia cu un produs intern brut de 4,9 mii de milioane de dolari în 2016.

O singură regiune dintr-o ţară a devenit a şasea cea mai mare economie din lume, depăşind India sau Franţa

Următoarele două locuri sunt ocupate de două ţări europene: Germania (3,4 mii de milioane de dolari) şi Marea Britanie (2,6 mii de milioane de dolari). Locul şase îi revine regiunii California cu un PIB de 2,4 mii de milioane de dolari. Astfel, regiunea americană depăşeşte ţări precum Franţa, India, Italia sau Brazilia.

Fiecare stat american şi majoritatea oraşelor din SUA cu peste 1 milion de locuitori pot conduce afaceri externe. Aşadar, 40 de state din SUA au în jur de 250 de puncte de lucru, iar Pennsylvania şi Missouri (15) au cele mai multe birouri în străinătate. 

California este statul cu cel mai mare PIB din SUA, urmat de Texas (1,6 mii de milioane de dolari), New York (1,4 mii de milioane de dolari), Florida (883 de miliarde de dolari) şi Illinois (724 de miliarde de dolari). România are un PIB de 186,7 miliarde de dolari

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.