O companie din Japonia va folosi o dronă care va difuza cântece interpretate la cimpoi pentru a forţa angajaţii să plece acasă dacă lucrează peste program

Autor: Florin Casota Postat la 11 decembrie 2017 268 afişări

O companie din Japonia plănuieşte să folosească o dronă pentru a forţa angajaţii să plece de la birou difuzând muzică atunci când lucrează peste program, scrie BBC.

O companie din Japonia va folosi o dronă care va difuza cântece interpretate la cimpoi pentru a forţa angajaţii să plece acasă dacă lucrează peste program

Drona va difuza melodia Auld Lang Syne, tradiţional interpretată la cimpoi, pentru a anunţa angajaţii că este timpul să plece acasă. 

"Nu poţi să munceşti când te gândeşti că va ajunge în dreptul tău curând şi nu poţi să te concentrezi când auzi melodia", a declarat Norhiro Kato, director al firmei Taisei.

Taisei vrea să implementeze programul începând cu aprilie 2018 în propria companie, iar dacă va merge bine atunci se gândesc să ofere serviciul şi altor companii.

BBC scrie că experţii nu au fost impresionaţi de iniţiativă, iar unul a zis chiar că este o idee prostească.

Seijiro Takeshita, profesor de management la Universitatea Shizuoka, crede că nu va funcţiona şi nu-i va face pe oameni să muncească mai puţin. "Munca peste program este profund înrădăcinată în cultura muncii şi problema ar trebui abordată altfel", a declarat profesorul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.