LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Motivele pentru care un CEO oferă 10 milioane de dolari angajaţilor săi

Autor: Ioana Matei Postat la 22 martie 2016 757 afişări

Motivele pentru care un CEO oferă 10 milioane de dolari angajaţilor săi

CEO-ul companiei galeze de asigurări Admiral Group a anunţat recent că oferă 1.000 de lire sterline (circa 1.445 de dolari) fiecăruia dintre angajaţii săi. Banii reprezintă un cadou de despărţire la plecarea sa din companie, în luna mai a acestui an, potrivit CNBC.

CEO-ul Admiral Group a anunţat că la plecarea sa din companie, el şi soţia sa vor primi şapte milioane de lire sterline, pe care aleg să îi împartă cu angajaţii care au cel puţin un an de experienţă în companie. Ceilalţi vor primi câte 500 de lire sterline.

În cadrul companiei, cunoscută mai ales pentru asigurările pentru maşini din Regatul Unit, lucrează circa 7.000 de angajaţi în ţări precum Ţara Galilor, Anglia, India şi Italia. ”Să spun mulţumesc tuturor angajaţilor Admiral care lucrează din greu în fiecare zi pentru a face compania grozavă este cel mai important lucru pe care putem să îl facem. Facem acest cadou în semn de recunoaştere a muncii lor şi a spiritului de echipă ce a susţinut succesul Admiral pe măsură ce ne-am dezvoltat de la un start-up cu valoarea 0, la o companie evaluată la cinci miliarde de lire sterline astăzi” a spus Engelhardt într-o declaraţie scrisă.

”Eu şi soţia mea vrem să adresăm mulţumiri sincere tuturor celor de la Admiral”, a adăugat el.  

Engelhardt a anunţat în urmă cu aproximativ un an că va renunţa la funcţia de CEO pe care a avut-o de la fondarea companiei, în 1991. Printre alte aspecte neobişnuite ale modului în carea Engelhardt abordează leadershipul se află şi fondarea Ministerului Distracţiei din cadrul Admiral, prin care organizează evenimente relaxante pentru fiecare membru al companiei, asigurându-se astfel că toţi angajaţii săi sunt fericiţi.

O recompensă în bani este un cadou atipic de despărţire - alţi CEO aleg ca atunci când se pensionează sau îşi părăsesc funcţia să doneze sume mari de bani organizaţiilor caritabile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/motivele-pentru-care-un-ceo-ofera-10-milioane-de-dolari-angajatilor-sai-15129335
15129335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.