Generaţia care face diferenţa

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 martie 2016 1111 afişări

Generaţia care face diferenţa

Am auzit de nenumărate ori că schimbarea începe cu propria persoană, cu prieteni sau cu cei apropiaţi, care ne împărtăşesc valorile şi idealurile. Astfel se nasc proiectele care schimbă în bine lumea, astfel apar idei care se transformă în proiecte, care devin sau se integrează în campanii şi care obţin rezultate neaşteptate.

Vă prezentăm în continuare zece astfel de proiecte, identificate în urma demersului Samsung, iniţiatorul conceptului „Generaţia A“. Proiectele de acest gen sunt câteodată mai puţin cunoscute, fie pentru că au o anvergură redusă, fie pentru că sunt la început de drum, însă multe dintre ele merită toată atenţia noastră. ,,Dacă anul trecut Generaţia A a prins contur, anul acesta ne-am dorit să aibă o voce şi mai puternică. Tocmai de aceea am căutat şi sprijinit iniţiativele Generaţiei A care fac diferenţa pentru că, pentru noi, progresul este suma schimbărilor în bine. Ne-am bucurat să vedem atât de multe proiecte înscrise pe platforma www.generatiaa.ro şi credem că împreună cu cei implicaţi, atât cei care au propus proiecte, cât şi cei care ne-au ajutat în procesul de selecţie, am reuşit să aducem în faţa tuturor acele iniţiative care au cel mai mare impact pozitiv asupra comunităţii şi generaţiei noastre’’, spune Cristian Cojocaru, head of telecom division, Samsung Electronics Romania.

Demersul de descoperire, promovare şi susţinere a unor proiecte româneşti sintetizează excelent aspiraţiile generaţiei tinere: „Progresul este suma schimbărilor în bine din societate”, spune Victor Kapra, unul dintre endorserii campaniei, participant şi în procesul de jurizare al proiectelor. Există o energie încurajatoare în România, sunt o mulţime de tineri care au idei de proiecte, realizări interesante şi puterea de a aduce optimism în societate. „Problema este că, prea concentraţi pe proiectele lor, aceşti tineri nu au timp întotdeauna sau nu ştiu cum să se promoveze şi din această cauză obţin sprijin uneori foarte greu. «Tu eşti Generaţia A» a reuşit o performanţă; aceea de a scoate la lumină şi de a atrage atenţia, cu ajutorul publicului online, asupra potenţialului pe care îl au proiectele selectate. Beneficiile sunt substanţiale – proiectele alese sunt exemple inspiraţionale pentru alţi tineri şi rezolvă totodată probleme ale societăţii, de la sprijinul pentru categorii sociale defavorizate, protecţia mediului, sport de masă şi până la necesităţi culturale“, spune Kapra.

Tinerii cu iniţiative şi-au putut înscrie proiectele, la începutul acestui an, într-o competiţie din care au fost selectate cele mai interesante 30. Dintre acestea au fost selectate, prin vot, de către un juriu de specialişti, cele mai bune 10, pe care le veţi regăsi în paginile următoare:

Primul ghid turistic din România dedicat călătorilor pe două roţi

Aplicaţia de care orice tânăr bucureştean sau turist are nevoie

Promovarea României în Zigzag

Cărţile pe faţă: cel mai bun motiv pentru a-ţi ascunde faţa pe Facebook

Upgrader, programul care-şi propune să ajute afacerile antreprenoriale să se dezvolte

Un proiect pentru studenţi. „Mi-am dorit să nu am o studenţie banală şi am vrut să las ceva în urma mea. De aici până la ideea proiectului a fost doar un pas.”

Booksharing.ro, din pasiune pentru cărţi

Administratorul blocului trece în online

Promovez România. Despre ţară, gastronomie, oameni şi poveştile lor

InnerSound: la confluenţa artelor momentului

Urmărește Business Magazin

/cover-story/generatia-care-face-diferenta-15118175
15118175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.