Moşteanu, lui Predoiu: Aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţi / Deputatul USR afirmă că românii nu mai vor „poliţişti blatişti”

Postat la 03 octombrie 2023 33 afişări

Moşteanu, lui Predoiu: Aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţi / Deputatul USR afirmă că românii nu mai vor „poliţişti blatişti”

„Aţi declarat că lupta cu drogurile e pierdută. Când aţi zis asta aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţi”, i-a spus liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, în cadrul unei dezbateri pe tema drogurilor.

„Grupul deputaţilor USR v-a chemat azi în Parlament pentru că vrem să vedem dacă mai există vreo urmă de speranţă că ministerul pe care îl conduceţi poate şi vrea să se lupte cu traficanţîi. Că din declaraţiile de pană acum pare că v-a învins sistemul şi v-aţi dat bătut. Aţi primit pe mână un minister care s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru dumneavoastră, aşa cum a fost şi pentru colegul dumneavoastră Lucian Bode. Situaţia e atât de gravă încât l-a trezit şi pe preşedintele Iohannis care a declarat pe 11 septembrie că va convoca o şedinţa CSAT pe tema traficului de droguri, dar s-a liniştit repede şi a revenit la pasiunea dansului numărul 1 - turismul pe bani publici”, spune Ionuţ Moşteanu.

El aminteşte şi de cazul „2 Mai”.

„Au murit doi copii ucişi de o beizadea protejată de poliţia dumneavoastră. Acei copii au fost victimele sistemului care îi protejează pe cei vinovaţi, pe cei care dau şpagă, pe cei care ştiu să dea un telefon. Aţi făcut repede nişte declaraţîi de presă şi v-aţi baricadat înapoi în birou considerând că v-aţi făcut treaba. Ei bine, nu v-aţi făcut-o! Şi încă sunteţi dator cu nişte răspunsuri. Foarte multă lume în ţară asta bănuieşte - pe bună dreptate - că în cazul şoferului ucigaş drogat din 2 Mai s-au dat nişte telefoane pentru a-l face scăpat atunci când a fost prins şi eliberat înainte de a comite fapta criminală.

Aţi cerut, domnule ministru, un raport al Direcţiei Anticorupţie din MAI referitor la eventualele fapte de corupţie ale poliţiştilor care în mod cu totul ciudat îl eliberează deşi găsiseră droguri asupra lui? Despre asta aţi omis să vorbiţi public. Oare de ce? Aţi declarat că lupta cu drogurile e pierdută. Când aţi zis asta aţi devenit cel mai bun ministru pentru traficanţi. În secundă doi ar fi trebuit să fiţi demis din funcţia de ministru de Interne. Dar Marcel Ciolacu n-are curaj. Ciucă vrea linişte că e război la graniţa. Merge şi-aşa, zic ei”, adaugă Moşteanu.

Deputatul USR afirmă că românii nu mai vor „poliţişti blatişti care se uită după pescăruşi când traficanţii trec pe lângă ei în portul Constanţa”.

„Pentru că e o sfidare la adresa unei ţări întregi să admiţi că poliţia nu a capturat nici un gram de droguri în portul Constanţa în ultimii doiani. Un gram, orice. Nimic, zero. În condiţiile în care în Rotterdam au prins 70 de tone de cocaină în 2021 şi în Anvers 110 tone în 2022. La noi nimic. Zero. Chiar aşa drogaţi să fie aia şi la noi să se bea doar ceai de muşeţel? Nu domnule ministru, aveţi în subordine nişte poliţişti care sunt pe blat cu traficanţii. Şi v-am chemat că să ne spuneţi ce faceţi că să îi descoperiţi şi să daţi la o parte. În 4 ani de zile de când e condus ministerul asta de PNL aproape că a ieşit total de sub controlul civil. Nişte jmecheri cu epoleţi v-au legat şireturile şi dumneavoastră şi colegului Bode care a condus ministerul înaintea dumneavoastră. Fac ce vor, sunt stat în stat şi aproape că şi-au declarat independenţa. (...) Ca părinte, vă cer să le daţi azi românilor măcar un pic de speranţa că ştiţi ce faceţi şi chiar faceţi ceva. Că în realitate se vede că sunteţi doar spectator la un film cu mari mafioţi”, încheie Moşteanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministru,
traficanti,
usr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.