Modificări la concediul de maternitate! Ministrul Muncii, un nou anunţ după aprobarea Legii Pensiilor

Postat la 22 noiembrie 2023 341 afişări

Modificări la concediul de maternitate! Ministrul Muncii, un nou anunţ după aprobarea Legii Pensiilor

Potrivit amendamentelor din Legea pensiilor, drepturile băneşti ale seniorilor ar urma să fie majorate de două ori. Prima este programată pentru 1 ianuarie 2024, iar cea de-a doua va fi aplicată în luna septembrie a anului viitor. Guvernanţii, după un şir lung de contre şi dezbateri, au trecut această măsură fiscală la capitolul reuşite ale Coaliţiei.

Aspect evidenţiat chiar de către Simona Bucura-Oprescu. Din fotoliul de ministrul al Muncii, Bucura Oprescu a precizat că prin Legea Pensiilor, România a bifat unul din obiectivele asumate în faţa Executivului european.

Legea Pensiilor, o formă de respect pentru românii muncitori

Într-un mesaj cu substrat electoral, ministrul Muncii a transmis că noua Lege a pensiilor trebuie înţeleasă că o formă de respect pentru munca asiduă pe care au depus-o românii de-a lungul timpului. Asta în condiţiile în care Comisia Europeană a impus Guvernului de la Bucureşti ca proiectul de lege privind sistemul public de pensii să devină act normativ în toată regula până cel târziu pe 20 noiembrie.

Drept urmare, proiectul de lege propus de rezidenţii Palatului de Victoria a fost introdus pe ordinea de zi Parlamentului, iar Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, a adoptat legea. Prin urmare, plafonul de 9,4 a fost eliminat.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
aprobare,
concediu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.