Mircea Cotigă va prelua conducerea UniCredit Leasing

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 05 aprilie 2016 495 afişări

Mircea Cotigă, actual director Risc – Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank va prelua poziţia de chief executive officer (CEO) al UniCredit Leasing, după ce Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a fost promovată în funcţia de director al diviziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria. Schimbul de mandat va deveni efectiv începând cu luna mai, preluarea funcţiei de către Antoaneta Curteanu în cadrul UniCredit Bulbank fiind supusă autorizării din partea Băncii Naţionale a Bulgariei.

Mircea Cotigă va prelua conducerea UniCredit Leasing

Mircea Cotigă ocupă în prezent poziţia de director Risc – Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank. El lucrează în sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii şapte ani în cadrul UniCredit Bank. Anterior, şi-a consolidat cunoştinţele profesionale în domeniul juridic şi recuperări în cadrul unor companii din domeniile credit management si leasing. Deţine un MBA în Financial Management acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005 – 2007).

“Mă îndrept către o nouă provocare profesională – un pas important prin tranziţia de la un leader de piaţă în România, UniCredit Leasing, către un alt leader de piaţă în Bulgaria, UniCredit Bulbank”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

Cu o vechime de peste 18 ani în cadrul UniCredit şi 25 în sistemul bancar, Antoaneta Curteanu deţine poziţia de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Anterior, în perioada 2007-2010 a ocupat poziţia de director adjunct al Diviziei Corporate şi al Global Transaction Banking în cadrul UniCredit Bank, iar în intervalul 2005-2007 a fost vice-preşedinte Executiv şi membru al boardului UniCredit România.

Antoaneta Curteanu este absolventă a Facultăţii de Finanţe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1986-1991) şi a Graduate School of Banking din Lousiana State University, SUA (1994-1996). Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociaţiei “Business Women Network” în România şi autor al cărţii “Factoringul în comerţul internaţional”.

UniCredit Leasing este lider al pieţei de leasing, cu o cotă constantă de 18% în ultimii cinci ani; instituţia oferă servicii de finanţare prin leasing financiar şi credit, leasing operaţional şi intermediere în asigurări prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mircea-cotiga-va-prelua-conducerea-unicredit-leasing-15204311
15204311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.