Miliardarul care vrea salarii mai mari pentru profesori. E dispus să le dea bani din propriul buzunar

Postat la 22 aprilie 2017 142 afişări

Miliardarul Jim Simons, matematician şi fondatorul fondului Renaissance Technologies, nu este mulţumit de felul în care guvernul american îşi răsplăteşte profesorii şi a hotărât să facă ceva în privinţa asta, informează Business Insider.

Miliardarul care vrea salarii mai mari pentru profesori. E dispus să le dea bani din propriul buzunar

Simons oferă 15.000 de dolari în plus unor profesori norocoşi care predau matematică şi ştiinţe (chimie, fizică etc). "Le dăm bani în plus, 15.000 de dolari pe an. Avem 800 de profesori din New York înscrişi în acest program. Anul următor, numărul va creşte la 1.000, ceea ce înseamnă 10% dintre profesori de matematică şi ştiinţe din sistemul şcolar public din New York", a spus Jim Simons.

Potrivit Centrului Naţional de Statistică arată că profesorii din Statele Unite sunt plătiţi în medie cu 56.383 de dolari anual, cu 1.3% mai puţin decât media de acum 13 ani.

Jim Simons, în vârstă de 77 de ani, are o avere estimată la 14 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/miliardarul-care-vrea-salarii-mai-mari-pentru-profesori-e-dispus-sa-le-dea-bani-din-propriul-buzunar-16241491
16241491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.