Rusia a mobilizat trupe în apropierea Coreei de Nord; Moscova susţine că este un exerciţiu

Postat la 21 aprilie 2017 255 afişări

Armata rusă a transferat trupe şi echipamente militare în apropierea frontierei Coreei de Nord, în contextul tensiunilor dintre Administraţia Donald Trump şi regimul de la Phenian, afirmă surse citate de presa internaţională, dar Moscova a explicat că efectivele participă la exerciţii.

Rusia a mobilizat trupe în apropierea Coreei de Nord; Moscova susţine că este un exerciţiu

Surse din Extremul Orient rus citate de site-ul postului Radio Free Europe / Radio Liberty şi de cotidianul The Telegraph au transmis că trupe şi echipamente militare - 12 tancuri şi sisteme de rachete Tor - au traversat localitatea Habarovsk în direcţia Vladivostok, oraş situat în apropierea frontierei Rusiei cu statul nord-coreean.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a explicat că transferul de trupe şi echipamente militare în interiorul Rusiei nu reprezintă o temă publică.

Aleksander Gordeiev, purtătorul de cuvânt al Districtului militar din Extremul Orient rus, a afirmat, potrivit agenţiei Interfax, că trupe şi echipamente au fost transferate în cadrul unor "manevre programate de pregătire şi mobilizare militară". Gordeiev a dat asigurări că nu există absolut nicio legătură cu tensiunile generate de programul nuclear nord-coreean.

Franţ Klinţevici, prim-vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus), a explicat că manevrele militare din Extremul Orient rus erau planificate şi nu au nicio legătură cu un posibil atac american împotriva Coreei de Nord.

Administraţia Donald Trump a trimis un grup naval militar în largul Peninsulei Coreea şi a avertizat că va avea reacţii militare la teste balistice şi nucleare efectuate de Coreea de Nord.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.