Martin Schulz, după întâlnirea cu Alexis Tsipras: Grecia este deschisă discuţiilor cu partenerii UE

Autor: Mihai Draghici Postat la 29 ianuarie 2015 71 afişări

Grecia este deschisă "discuţiilor" cu partenerii europeni şi caută "soluţii care să aibă o bază comună", a anunţat preşedintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul grec Alexis Tsipras.

Martin Schulz este primul demnitar UE care se întâlneşte cu noul premier grec de extremă-stânga după scrutinul desfăşurat duminică în Grecia.

"Au existat temeri că Alexis Tsipras va merge pe calea sa, dar acest lucru nu este adevărat, el este favorabil discuţiilor. Grecia caută soluţii care să aibă o bază comună", a adăugat Martin Schulz.

"Este un pas bun înainte şi sper că mâine, când se va întâlni cu liderul Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, vor fi făcuţi paşi concreţi", a continuat Schulz.

Preşedintele PE a salutat că printre priorităţile prezentate de Alexis Tsipras figurează "combaterea evaziunii fiscale" şi a "inegalităţilor sociale asociate evaziunii fiscale".

"Discuţia cu Alexis Tsipras a fost sinceră, constructivă, substanţială, dar şi obositoare", a spus Schulz.

La rândul său, Alexis Tsipras a reiterat că Guvernul pe care îl conduce va fi un "garant al stabilităţii" şi că va încerca să "construiască o nouă relaţie de încredere" cu Europa.

"Discutăm cu partenerii europeni pentru a găsi o soluţie integrală şi reciroc utilă, dar acest lucru necesită timp", a subliniat Tsipras, insistând că Grecia va face eforturi pentru "revenirea la creştere economică".

"Europa va depăşi criza şi va deveni mai puternică, cu mai multă solidaritate şi încredere mutuală", a încheiat Tsipras.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
UE,
/actualitate/martin-schulz-dupa-intalnirea-cu-alexis-tsipras-grecia-este-deschisa-discutiilor-cu-partenerii-ue-13793978
13793978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.