Mariana Gheorghe: Ne propunem să reluăm forajul în blocul Neptun la jumătatea anului 2014

Autor: Stefan Musgociu Postat la 09 noiembrie 2013 168 afişări

Profitul net al Petrom a crescut cu 27% în primele nouă luni, la 3,666 miliarde lei (831,6 milioane euro), însă vânzările au scăzut cu 5%, la 18,15 miliarde lei (4,117 miliarde euro), potrivit informaţiilor financiare transmise de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Mariana Gheorghe: Ne propunem să reluăm forajul în blocul Neptun la jumătatea anului 2014

În aceeaşi perioadă a anului trecut, profitul net a fost de 2,892 miliarde lei, iar vânzările de 19,185 miliarde lei.

"În trimestrul al treilea am continuat să ne îmbunătăţim performanţa, beneficiind de conjunctura favorabilă a preţului la ţiţei şi de rezultatele optimizării costurilor. În E&P (explorare şi producţie), pe parcursul primelor nouă luni din 2013 am reuşit să obţinem, pentru prima dată după privatizare, stabilizarea producţiei la nivel de grup, comparativ cu anul anterior, ca urmare a investiţiilor continue. În zona offshore, activitatea de explorare avansează şi, în parteneriat cu ExxonMobil, ne propunem să reluăm forajul în blocul Neptun la jumătatea anului 2014", arată într-un raport Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

"Performanţa sectorului G&E (gaze şi energie) a reflectat mediul de piaţă dificil, caracterizat prin cerere modestă şi preţuri scăzute la energie electrică, în timp ce în sectorul R&M (rafinare şi marketing) marjele de rafinare au rămas sub presiune", afirmă Mariana Gheorghe.

Profitul EBIT înainte de dobânzi şi impozite al grupului a urcat în primele nouă luni cu 14%, la 4,556 miliarde lei (1,033 miliarde euro), de la 3,989 miliarde lei în perioada similară a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mariana-gheorghe-ne-propunem-sa-reluam-forajul-in-blocul-neptun-la-jumatatea-anului-2014-11652428
11652428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.