MAE a mai evacuat nouă români din Yemen. În total, 54 de cetăţeni români au părăsit această ţară

Autor: Departamentul Politic Postat la 18 aprilie 2015 45 afişări

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de vineri, alţi nouă cetăţeni români au fost evacuaţi din Yemen, numărul total al românilor scoşi din această ţară ajungând la 54 şi 9 membri de familie de cetăţenie yemenită.

Potrivit unui comunicat MAE, din cei nouă cetăţeni români, un grup de trei persoane (mama şi 2 copii) a fost evacuat, pe cale terestră, din oraşul Ibb (Yemen) către Arabia Saudită, iar un alt grup, de şase persoane, a fost evacuat din Yemen către Munchen (Germania), via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de către autorităţile germane, pe ruta Sana’a – Amman- Munchen.

MAE precizează că Celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Până în prezent, numărul persoanelor evacuate din Yemen însumează 54 de cetăţeni români şi 9 membri de familie de cetăţenie yemenită.

Conflictul din Yemen - în cadrul căruia rebelii huthi au cucerit capitala Sanaa (nord) în septembrie - s-a soldat cu peste 700 de morţi şi 2.000 de răniţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAE,
YEMEN,
ROMÂNI
/actualitate/mae-a-mai-evacuat-noua-romani-din-yemen-in-total-54-de-cetateni-romani-au-parasit-aceasta-tara-14127470
14127470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.