La 24 de ani naviga singură în jurul lumii. Acum câştigă milioane si are două fundaţii care ajută sute de mii de oameni

Autor: Ioana Matei Postat la 28 octombrie 2014 1540 afişări

La 24 de ani naviga singură în jurul lumii. Acum câştigă milioane si are două fundaţii care ajută sute de mii de oameni

Ellen MacArthur este o navigatoare care a devenit celebră în urma călătoriei sale în jurul lumii cu un velier la numai 24 de ani, în 2005. În urma experienţei sale pe mare, a învăţat să gestioneze cu grijă resursele limitate aflate la dispoziţia sa, astfel că, de atunci încolo, a privit viaţa din perspectiva durabilităţii.

La scurt timp după ce a anunţat retragerea sa din navigaţia profesională, la data de 2 septembrie de 2010, MacArthur a anunţat lansarea Fundaţiei Ellen MacArthur. Fundaţia colaborează cu cele mai mari corporaţii din lume cu scopul accelerării tranziţiei spre o economie circulară, în care toate componentele să poată fi eliminate şi reciclate folosind energie regenerabilă. MacArthur oferă exemple inovatoare de produse reutilizabile, de la covoare, maşini de spălat şi telefoane mobile la pneuri şi motoare de maşini, demonstrând cum noul model de producţie, marketing şi utilizare a produselor ar putea reduce presiunea asupra resurselor şi ar putea ajuta afacerile să facă profit şi să genereze locuri de muncă.

Fundaţia a atras participarea unor giganţi precum Cisco şi Unilever şi are venituri de 1.151.488 lire (1,46 mil. euro) şi un profit net de 481.525 lire (610.000 euro). În 2003, Ellen MacArthur a fondat şi Ellen MacArthur Cancer Trust, cu scopul de a ajuta persoanele cu vârste cuprinse între opt şi 24 de ani în lupta cu cancerul şi care avea venituri de 387.330 (491.639 euro) lire în 2010. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigare,
femeie,
marinar,
ajutor,
anunt
/actualitate/la-24-de-ani-naviga-singura-in-jurul-lumii-acum-castiga-milioane-si-are-doua-fundatii-care-ajuta-sute-de-mii-de-oameni-13474858
13474858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.