Irlanda organizează vineri un referendum pe tema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Autor: Iuliana Enache Postat la 22 mai 2015 37 afişări

Alegătorii din Irlanda participă, vineri, la un referendum pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, relatează BBC News Online.

Peste 3,2 milioane de persoane vor fi întrebate dacă vor modificarea Constituţiei ţării astfel încât aceasta să le permită cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească.

Secţiile de vot vor fi deschise de la ora locală 07.00 (09.00 ora României) până la ora locală 22.00 (24.00 ora României), iar numărătoarea va începe sâmbătă dimineaţă. Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex este legală în 19 ţări din lume.

Doar cetăţenii irlandezi înregistraţi şi care locuiesc în ţară pot participa la vot. Ei vor fi întrebaţi dacă sunt sau nu de acord cu următoarea afirmaţie: "Căsătoriile pot fi încheiate în concordanţă cu legea de două persoane indiferent de sexul lor".

Referendumul are loc la 22 de ani după ce Irlanda a dezincriminat homosexualitatea. În 2010, Guvernul a adoptat legislaţia privind parteneriatul civil, care oferă recunoaştere legală cuplurilor gay.

Dar există unele diferenţe importante între parteneriatul civil şi căsătorie, cel mai important fiind acela că o căsătorie este protejată prin Constituţie, în timp ce parteneriatul civil nu este.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRLANDA,
REFERENDUM,
/actualitate/irlanda-organizeaza-vineri-un-referendum-pe-tema-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex-14316208
14316208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.