Insula cu 85.000 de locuitori şi 30.000 de firme. Care este motivul pentru care toată lumea vrea să-şi deschidă o firmă acolo

Postat la 09 noiembrie 2017 9085 afişări

Isle of Man este o insulă din apropierea Marii Britanii cu un statut special.

Insula cu 85.000 de locuitori şi 30.000 de firme. Care este motivul pentru care toată lumea vrea să-şi deschidă o firmă acolo

Deşi Regina Angliei este şeful statului şi englezii sunt responsabili de apărarea teritoriului, Isle of Man nu este parte a Marii Britanii şi nici a Uniunii Europene. Nu este percepută ca e destinaţie de vacanţă, dar are toate coordonatele unui paradis fiscal.

În 1961, parlamentul din Isle of Man a început să taie din taxele pe venit, încercând să atragă rezidenţi cu o putere financiară mare. Ca urmare a acestor măsuri, în anii '70 pe insulă au apărut sedii ale mai multor bănci sau companii din retail.

Una dintre cele mai importante decizii a fost eliminarea taxei pe venit pentru companii, care a atras numeroase companii din Marea Britanie, unde taxa este de 19%.

Printre companiile prezente se numără KPMG, Zurich International Life şi Appleby - entitatea aflată în centrul controversei "Paradise Papers". Cifrele sunt grăitoare: populaţia Isle of Man este de 85.000, iar numărul companiilor înregistrate aici se ridică la 30.000.

În prezent, 17% din veniturile insulei sunt aduse de sistemul bancar, finanţe şi servicii corporative; alte 17 procente vin din domeniul asigurărilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.