Incredibil ce făceau mecanicii trenului indian implicat în accidentul în care au murit 14 persoane se uitau

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 martie 2024 40 afişări

Incredibil ce făceau mecanicii trenului indian implicat în accidentul în care au murit 14 persoane se uitau

Mecanicii unui tren care a ratat un semnal şi a intrat într-un alt tren, omorând 14 persoane, au fost distraşi pentru că se uitau la cricket pe telefon, a declarat luni ministrul indian al căilor ferate.

Coliziunea fatală din statul Andhra Pradesh din octombrie a avut loc în timp ce gazdele din India jucau împotriva Angliei în cadrul Cupei Mondiale.

"Cazul recent din Andhra Pradesh s-a întâmplat pentru că atât pilotul de locomotivă, cât şi copilotul au fost distraşi de meciul de cricket", a declarat ministrul Căilor Ferate, Ashwini Vaishnaw, potrivit agenţiei de presă Press Trust of India.

"Acum instalăm sisteme care pot detecta orice astfel de distragere a atenţiei şi ne asigurăm că mecanicii de locomotivă şi asistenţii lor sunt pe deplin concentraţi pe conducerea trenului".

Sute de milioane de fani din India, ţară pasionată de cricket, au urmărit în direct meciul de la Cupa Mondială, câştigat de gazde.

Într-un incident separat, oficialii au concediat şeful de gară şi alţi trei angajaţi după ce un tren de marfă scăpat de sub control a parcurs luna trecută 70 de kilometri fără mecanic, a relatat Hindustan Times.

India are una dintre cele mai mari reţele de căi ferate din lume şi a avut mai multe dezastre de-a lungul anilor, cel mai grav fiind în 1981, când un tren a deraiat în timp ce traversa un pod în statul Bihar, provocând moartea a aproximativ 800 de persoane.

În iunie 2023, o coliziune între trei trenuri a ucis aproape 300 de persoane în statul Odisha.

În ultimii ani, India a investit sume uriaşe de bani pentru a moderniza reţeaua cu staţii moderne şi sisteme de semnalizare electronică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
accident,
tren

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.