Încă o aplicaţie românească a fost cumpărată de un gigant internaţional. Tranzacţia, o sumă de opt cifre

Autor: Ioana Matei Postat la 22 iunie 2017 1502 afişări

Încă o aplicaţie românească a fost cumpărată de un gigant internaţional. Tranzacţia, o sumă de opt cifre

Mytaxi, liderul european pe piaţa de e-hailing, a anunţat că a cumpărat în proporţie de 100% compania Clever Tech din România, deţinătoarea aplicaţiei Clever Taxi pentru găsit un taxi. Cu această achiziţie, mytaxi îşi consolidează prezenţa pe piaţa internaţională a mobilităţii şi îşi întăreşte poziţia de lider pe piaţa europeană de e-hailing, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei. Părţile au fost de acord să nu divulge detaliile tranzacţiei, însă valoarea achiziţiei a fost o sumă de opt cifre.  

 

Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru şi Alex Dumitru, funcţionează în 20 de oraşe importante din România, are peste 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori pasageri. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind cea mai mare aplicaţie de e-hailing din ţară. Platforma Clever Taxi va continua să funcţioneze, astfel că toţi şoferii şi clienţii Clever Taxi vor putea să se bucure în continuare de aplicaţie.

 

Prin această achiziţie strategică, mytaxi accelerează expansiunea internaţională a aplicaţiei de comandă taxi în Europa. Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicaţie din lume care a creat o legătură directă între pasageri şi şoferii de taxi. Cu un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de şoferi înregistraţi şi disponibilitate în 70 de oraşe din 10 ţări europene, mytaxi este liderul de piaţă în industria aplicaţiilor e-hailing. România devine a 11-a ţară din Europa în care mytaxi funcţionează.

 

 „Suntem încântaţi să primim Clever Taxi în familia mytaxi. Fiind prima aplicaţia de găsit taxi din România cu 17.000 de şoferi înregistraţi şi 600.000 de pasageri, Clever Taxi se potriveşte perfect cu mytaxi. Această achiziţie recentă subliniază ambiţia noastră de a dezvolta şi creşte mobilitatea urbană în Europa. Este un alt pas în a face mytaxi cel mai mare, cel mai bun şi cel mai iubit furnizor de taxi din Europa - furnizăm zilnic magie către milioane de oameni din regiune“, spune Andrew Pinnington, CEO, mytaxi.

 

 „mytaxi este o componentă fundamentală a ofertei noastre de mobilitate, iar creşterea sa europeană organică şi dinamică rămâne o componentă strategică importantă pentru mobilitatea foarte accesibilă“, a spus şi Klaus Entenmann, Daimler Financial Services.

 

 „Suntem foarte încântaţi să ne alăturăm echipei mytaxi pentru că această achiziţie facilitează îndeplinirea viziunii comune pe piaţa de transport. Din 2010, Clever Taxi a deschis drumul pentru modul în care te deplasezi în oraşele din România. mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru că suntem hotărâţi să investim în piaţa locală, astfel încât să oferim cea mai sigură şi legală formă de transport autorizat şi pentru a ajuta oamenii să se deplaseze mai uşor prin soluţii de mobilitate avansate. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa mytaxi pentru a dezvolta noi soluţii inovatoare de mobilitate atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri. Intenţionăm să dezvoltăm un centru local de Cercetare şi Dezvoltare (R&D) în Bucureşti pentru a furniza tehnologia necesară pentru mobilitatea globală şi suntem în plin proces de recrutare şi angajare în toate aspectele afacerii şi tehnologiei“, spune şi Mihai Rotaru, cofondator şi CEO, Clever Taxi.

 

mytaxi este un produs al companiei Intelligent Apps GmbH, fondat în iunie 2009, şi este prima aplicaţie care pune în legătură directă pasagerul cu un şofer de taxi. Cu peste 10 milioane de descărcări şi peste 120.000 de şofer înregistraţi, mytaxi este liderul pieţei de e-hailing din Europa. Aplicaţia este disponibilă în 70 de oraşe din 11 ţări din Europa. Cu aproape 400 de angajaţi, mytaxi activează în Germania, Austria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Grecia şi România. Din septembrie 2014, mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler).

 

În iulie 2016 mytaxi a anunţat comasarea cu aplicaţia Heilo, liderul de pe piaţa din Marea Britanie şi Irlanda; un pas important pentru a deveni liderul pieţei europene. În februarie 2017, mytaxi a anunţat achiziţia a Taxibeat, liderul de pe piaţa din Grecia. Taxibeat va fi integrat în platforma mytaxi şi va prelua imaginea mytaxi. CEO-ul mytaxi este fostul CEO-ul Hailo, Andrew Pinnington.

 

Clever Taxi este aplicaţia construită de Clever Tech SRL şi este liderul pe piaţa aplicaţiilor de e-hailing din România. Compania a fost fondată în 2010 în Bucureşti şi a venit ca un răspuns pentru nevoia pieţei de a avea o alternativă sigură pentru a găsi un taxi la orele de vârf în zonele aglomerate din oraş, iar soluţia a fost o aplicaţie dedicată smartphone-urilor. Cofondatori sunt Mihai Rotaru şi Alex Dumitru.

Până în prezent Clever Taxi a înregistrat peste 40 de milioane de comenzi în 20 de oraşe din România. Cu 600.000 de utilizatori şi peste 17.000 de şoferi înregistraţi, este prima alegere atunci când călătoreşti în România.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.