Immofinanz şi-a vândut portofoliul logistic pentru 305 milioane de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 02 februarie 2016 89 afişări

Immofinanz şi-a vândut portofoliul logistic pentru 305 milioane de euro

Immofinanz a anunţat astăzi finalizarea vânzării  portofoliului său logistic către Blackstone. Blackstone va integra toate activele în Logicor, platforma logistică europeană a companiei. Vânzarea apresupune un aflux net de numerar (după rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro. Din acest total, aproximativ 245 milioane de euro vor fi transferate imediat. Restul sumei va fi achitată până la sfârşitul lunii octombrie 2016, după transferul celor trei proiecte de dezvoltare ce vor fi finalizate de către Immofinanz, conform acordului încheiat.

Tranzacţia se bazează pe o valoare totală a proprietăţilor de aproximativ 536 milioane de euro, excluzând costurile restante de construcţie de aproximativ 28 milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Acest preţ reflectă valoarea proprietăţilor la data de 31 iulie 2015.

„Prin această vânzare, finalizăm reorientarea IMMOFINANZ pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail şi birouri. Fondurile generate din această tranzacţie vor consolida bilanţul contabil şi vor fi investite în extinderea portofoliului nostru de birouri de înaltă calitate din Germania, până în 2018", a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ.   

Blackstone a achiziţionat toate cele 36 de proprietăţi logistice finalizate, cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 1 milion metri pătraţi. Proprietăţile sunt localizate, în principal, în Germania (24), precum şi în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) şi Rusia (1). Tranzacţia a inclus, de asemenea, trei proiecte în dezvoltare din Hamburg (Germania), Bucureşti şi Ploieşti (România), precum şi un stoc de terenuri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/immofinanz-si-a-vandut-portofoliul-logistic-pentru-305-milioane-de-euro-15022518
15022518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.