Hăineală: Modificările Codului Penal îi vizează şi pe miniştri. Chiuariu, Ridzi, Şereş pot scăpa de răspundere

Postat la 12 decembrie 2013 52 afişări

Preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, a declarat, joi, că modificările aduse CP îi includ în categoria funcţionarilor publici şi pe parlamentarii acuzaţi că au comis fapte penale în perioada în care au condus ministere, Chiuariu, Ridzi sau Şereş putând scăpa de răspundere.

Hăineală: Modificările Codului Penal îi vizează şi pe miniştri. Chiuariu, Ridzi, Şereş pot scăpa de răspundere

 "Reglementările actuale îi includ în categoria funcţionarilor publici şi pe miniştri. Odată cu aceste modificări se distrug elementele constitutive ale infracţiunii. Practic se distruge subiectul activ", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt Hăineală.

Întrebată dacă modificările aduse Codului Penal îi vizează şi pe parlamentarii suspectaţi că ar fi comis fapte penale în perioada în care au fost miniştri, cum este cazul lui Tudor Chiuariu, al Monicăi Iacob Ridzi sau al lui Codruţ Şereş, preşedintele CSM a răspuns: "Sigur că da".

Preşedintele CSM a spus, la finalul conferinţei româno-franceze cu tema "Raporturile dintre judecători şi procurori. Rolul CSM", că modificările aduse Codului Penal reprezintă "un regres major în ceea ce priveşte cadrul normativ penal din România, începând de la modul în care au fost adoptate şi terminând cu conţinutul lor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/haineala-modificarile-codului-penal-ii-vizeaza-si-pe-ministri-chiuariu-ridzi-seres-pot-scapa-de-raspundere-11759668
11759668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.