Volkswagen a oprit din ianuarie producţia celui mai longeviv model din istorie

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 februarie 2014 32183 afişări

Grupul german Volkswagen a anunţat în noiembrie că va sista din ianuarie 2014 producţia modelului Volkswagen Transporter, fabricat în uzinele de la Sao Paulo din Brazilia. Producătorul german a ales să oprească producţia ca urmare a standardelor de siguranţă impuse de autorităţi.

Volkswagen a oprit din ianuarie producţia celui mai longeviv model din istorie

Brazilia este singurul producător al Volkswagen Transporter, după ce anterior uzinele din Germania şi Mexic au încetat să mai fabrice Volkswagen Transporter. Legislaţia braziliană impune ca, din ianuarie 2014, modelele să fie echipate cu ABS şi airbag-uri, dotări care nu pot fi adaptate vechiului model.

Cu o istorie de peste şase decenii, Volkswagen Transporter reprezintă cel mai longeviv model din istoria auto, alături de Porsche 911, a cărui producţie a început în urmă cu jumătate de secol. Conducerea Volkswagen şi-a anunţat intenţia de a lansa o serie omagială, de 600 de modele, destinată pasionaţilor brandului. Compania a prezentat o versiune modernă a modelului Transporter la salonul auto de la Geneva din 2011, însă autovehicului nu a fost produs niciodată.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/volkswagen-a-oprit-din-ianuarie-productia-celui-mai-longeviv-model-din-istorie-11756338
11756338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.