Grupul GEFCO ajunge la venituri de 2,26 miliarde euro în primele şase luni ale anului

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 septembrie 2017 108 afişări

GEFCO Group, lider european în domeniul logisticii auto, a ajuns la venituri de 2.262 miliarde euro (în creştere cu 1,9%) şi EBITDA de 115 milioane euro (în creştere cu 25,8%) în prima jumătate a anului 2017.

Grupul GEFCO ajunge la venituri de 2,26 miliarde euro în primele şase luni ale anului

În prima jumătate a anului 2017, grupul GEFCO a realizat o cifră de afaceri de 2.262 miliarde de euro, cu până la 1,9% mai mult în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2016. Această creştere a fost determinată în principal de piaţa europeană auto aflată în revenire, de economia europeană consolidată şi de concentrarea continuă a eforturilor companiei pentru extinderea portofoliului său de clienţi cu conturi globale.

Pentru primele şase luni ale anului, EBITDA se ridică la suma de 114,8 miliarde de euro, în creştere cu 25,8% comparativ cu semestrul 1 al anului 2016. Această îmbunătăţire semnificativă a rentabilităţii este rezultatul politicii proactive lansate de GEFCO care vizează optimizarea managementului achiziţiilor şi reducerea costurilor fixe. Modelul de afaceri "asset-light" (active de bază) al grupului a contribuit, de asemenea, la un management eficient al costurilor de către companie.  Cu un grad de îndatorare foarte mic, GEFCO se bucură de o situaţie financiară solidă.

"Creşterea veniturilor cu 1,9% demonstrează caracterul solid al relaţiilor cu clienţii noştri fideli şi performanţa comercială puternică şi constantă înregistrată în cadrul portofoliului nostru amplu de clienţi, în care am realizat o creştere de 6%“, a declarat Luc Nadal, preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului GEFCO.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.