Grevă la Fiat Chrysler în Italia după ce proprietarii au cheltuit 130 de milioane de dolari pentru a-l cumpăra pe Cristiano Ronaldo, în contextul dificultăţilor financiare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 iulie 2018 5531 afişări

Grevă la Fiat Chrysler în Italia după ce proprietarii au cheltuit 130 de milioane de dolari pentru a-l cumpăra pe Cristiano Ronaldo, în contextul dificultăţilor financiare

Angajaţii fabricii Fiat din Italia sunt nemulţumiţi că proprietarii companiei au cheltuit 130 de milioane de dolari pentru a-l cumpăra pe Cristiano Ronaldo, în timp ce ei se confruntă cu dificultăţi financiare, potrivit Bloomberg.

Un sindicat al angajaţilor Fiat Chrysler Automobiles, din sudul ţării, a anunţat că va intra în grevă pentru a protesta împotriva achiziţiei lui Cristiano Ronaldo de către clubul Juventus, care este deţinut tot de familia Agnelli.

Acei bani puteau fi folosiţi pentru investiţii în condiţiile de lucru şi în producţie, susţine sindicatul.

„Este inacceptabil ca, în timp ce angajaţii Fiat Chrystler şi CNH Industrial continuă să facă sacrificii eocnomice enorme, compania să cheltuie sute de milioane de euro pe achiziţia unui jucător”, spune Lavoro Privato, şeful sindicatului. Astfel între 15 iulie şi 17 iuie, fabrica din Melfi, sudul Italiei, va intra în grevă.

Fiat Chrysler ar putea obţine un avantaj publicitar enorm în urma tranzacţiei, potrivit analiştilor. Dacă Ronaldo îi poate duce pe italieni în finala Champions League, expunerea media doar pentru acel an ar valora 58,3 milioane de dolari, potrivit lui Eric SmallWood, preşedinte al Apex Marketing Group.

„Suntem toţi angajaţi ai aceluiaşi proprietar, dar într-o perioadă de dificultăţi sociale enorme, această diferenţă în tratament nu poate şi nu va fi acceptată”, transmite sindicatul. „Compania ar trebui să investească în modele de maşini care garantează viitorul profesional al miilor de oameni care lucrează aici, mai degrabă decât să îmbogăţească unul singur”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fiat,
cristiano ronaldo,
cheltuieli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.