Germania va expulza imigranţii europeni care fraudează sistemul de securitate socială - presă

Autor: Ioana Bojan Postat la 27 august 2014 37 afişări

Germania va anunţa miercuri noi măsuri menite să conducă la expulzarea cetăţenilor europeni care fraudează sistemul german de securitate socială sau comit alte infracţiuni, relatează site-ul TheLocal.de.

Persoanele expulzate conform noilor reglementări nu vor mai putea intra din nou în Germania.

Aliaţii bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin Socială (CSU), au cerut de mai multe luni o politică de expulzare a imigranţilor din alte state ale Uniunii Europene care comit infracţiuni.

"Noi susţinem libera circulaţie în UE (...), dar nu vom tolera abuzuri", a declarat pentru Passauer Neue Presse liderul grupului CSU din Bundestag, Gerda Hasselfeldt.

În cadrul reuniunii de miercuri a Guvernului, miniştrii vor aloca 250 de milioane de euro pentru oraşele care se confruntă cu numere mari de imigranţi din alte state UE.

Unele oraşe se confruntă cu numere mari de imigranţi din state din estul UE, precum România şi Bulgaria. Oraşele vor primi de asemenea sprijin pentru combaterea problemelor ca munca fără documente legale.

Federaţia Germană a Sindicatelor (DGB) a criticat aceste planuri, apreciind că nu se bazează pe analize reale ale nivelului imigraţiei economice între statele UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
MIGRARE,
/actualitate/germania-va-expulza-imigrantii-europeni-care-fraudeaza-sistemul-de-securitate-sociala-presa-13153640
13153640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.