Filote: Republica Moldova este cel mai reuşit proiect de vecinătate al Uniunii Europene

Autor: Adina Oşan, Dan Lungu Postat la 22 august 2014 40 afişări

Şefa Reprezentanţei CE în România, Angela Filote, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că Republica Moldova este "cel mai reuşit proiect de vecinătate al Uniunii Europene", exprimându-şi încrederea că în septembrie va intra în vigoare acordul de asociere al acestui stat cu UE.

"Republica Moldova este cel mai reuşit proiect de vecinătate al Uniunii Europene. În politica de vecinătate sunt incluse mai multe state. Cel mai mult a reuşit să beneficieze de acest proiect Republica Moldova. Sperăm ca în septembrie să intre deja în vigoare acordul de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care va duce la o integrare profundă a acestui stat în piaţa economică, pe piaţa Uniunii Europene, dar şi din punctul de vedere al contactelor la nivel de societate civilă şi la nivel de cetăţeni, pentru că s-a liberalizat şi regimul de viză pentru călătoriile pe termen scurt", a spus Filote.

Angela Filote a adăugat că, la fel ca şi România în perioada de preaderare la UE, Republica Moldova va trebui să facă "un efort uriaş de transformare, de reforme structurale".

"În acelaşi timp însă, dacă ne uităm la experienţa pe care a avut-o şi România în perioada de preaderare, de asociere la UE, această pregătire reprezintă un efort uriaş pentru orice stat. Şi pentru Republica Moldova este la fel. Un efort uriaş de transformare, de reforme structurale. Beneficiul deplin al asocierii la UE se va vedea numai în momentul în care aceste reforme vor fi făcute. Şi contează foarte mult, desigur, ce se va întâmpla şi la alegeri, pentru că şi în această ţară vor fi alegeri şi care va fi orientarea noului guvern, noului parlament", a mai spus Filote.

Şefa Reprezentanţei CE în România a ţinut să precizeze că, de acum, Republica Moldova "este pe drumul cel bun şi are tot sprijinul din partea Uniunii Europene".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FILOTE,
REPUBLICA MOLDOVA,
UE
/actualitate/filote-republica-moldova-este-cel-mai-reusit-proiect-de-vecinatate-al-uniunii-europene-13134706
13134706
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.