La 34 de ani, şi-a construit cariera în sistemul bancar: "Meseria mea e mai mult decât o slujbă, e o pasiune"

Postat la 22 august 2014 1016 afişări

La 34 de ani, şi-a construit cariera în sistemul bancar: "Meseria mea e mai mult decât o slujbă, e o pasiune"

De peste patru ani, Simona Caraghiaur coordonează aria juridică a Bancpost şi a Grupului Eurobank în România. Are în subordine 40 de oameni şi a reuşit să redefinească obiectivele şi modul de lucru al diviziei astfel încât suportul juridic să se transforme în avantaj competitiv pentru bancă.

Şi-a dorit o carieră în drept încă de când era copil, doar că nu a ştiut de la început unde şi cum să îşi găsească locul pentru că, în facultate, dreptul nu părea atât de dinamic pe cât şi l-ar fi dorit. Abia atunci când a ajuns în bancă a găsit mediul potrivit. “Am intrat în banking în mod natural, urmând calea deschisă de mama mea. Îmi amintesc când am văzut prima oară un formular de cambie şi cât de uimită am rămas când mi-a explicat mama cum funcţionează. Acea cambie, în mintea mea de licean, a devenit chintesenţa mecanismelor sofisticate care compun o bancă... şi mama era un zeu care înţelegea cum funcţionează”, spune Simona Caraghiaur.

A urmat toate etapele fireşti ale unei cariere, de la junior la manager, atât în perioadele de creştere economică şi dezvoltare a mediului bancar, cât şi în cele de recesiune şi tăieri de costuri.

După 8 ani în bănci care au culturi organizaţionale foarte diferite, BCR şi Piraeus, a răspuns provocării oferite de Bancpost şi de Grupul Eurobank. De patru ani conduce o echipă dinamică, de peste 40 de angajaţi, unde entuziasmul şi loialitatea sunt ingredientele esenţiale. “Am încercat să găsesc aplicaţii practice pentru fie-care informaţie nou dobândită şi m-am străduit să am mereu în minte faptul că Dreptul este o disciplină umanistă, deci indisolubil legată de viaţă reală a omului.” Revoluţia academică s-a produs odată cu MBA-ul. Acolo a realizat cât de valoroasă este atitudinea şi cum trebuie promovat spiritul antreprenorial în toate formele lui, indiferent de scară.

“Mi-am propus ca suportul juridic să devină un avantaj competitiv pentru Bancpost şi am reuşit atunci când am transformat opiniile juridice în soluţii fezabile pe care banca le-a pu-tut pune în practică imediat. Totodată, am clarificat obiectivele diviziei şi am redesenat fluxurile de lucru, fapt care ne-a permis să fim mai eficienţi. Per total, meseria mea e, pentru mine, mai mult decât o slujbă bună; este o pasiune şi asta se vede în munca mea.”


Simona Caraghiaur face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiată în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/la-34-de-ani-si-a-construit-cariera-in-sistemul-bancar-meseria-mea-e-mai-mult-decat-o-slujba-e-o-pasiune-13127838
13127838
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.