Facebook cenzurează imaginea celei mai vechi Venus din lume, o sculptură veche de 30.000 de ani

Postat la 01 martie 2018 117 afişări

Reţeaua de socializare Facebook a eliminat din fluxul său de informaţii fotografia unei Venus din paleolitic, o sculptură veche de 30.000 de ani, informează lefigaro.fr.

Facebook cenzurează imaginea celei mai vechi Venus din lume, o sculptură veche de 30.000 de ani

După ce a cenzurat celebrul tablou "L'origine du monde", realizat de Gustave Courbet, şi sculptura Mica Sirenă, amplasată pe o stâncă în portul oraşului Copenhaga, compania Facebook a făcut acelaşi lucru cu imaginea acestei sculpturi, anunţă reprezentanţii Muzeului de istorie naturală din Viena, unde este expusă Venus din Willendorf, considerată o capodoperă a artei paleolitice.

Statueta reprezintă o figură feminină voluptuoasă şi goală şi a fost descoperită în satul austriac de la care a primit şi numele, la începutul secolului al XX-lea. Potrivit muzeului, statueta "este reprezentarea preistorică a femeii cea mai populară şi cunoscută în lume".

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
sculptura,
venus,
imagine,
eliminare,
fotografie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.