Extrema-strângă câştigă alegerile în Grecia: Partidul Syriza, pe primul loc în scrutin, cu un avans de 6% - rezultate parţiale

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 ianuarie 2015 55 afişări

Formaţiunea de extremă-stânga Syriza se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ din Grecia, cu un scor de 35,4%, fiind urmată de partidul conservator Noua Democraţie, potrivit rezultatelor oficiale anunţate după numărarea a 25% din buletinele de vot.

UPDATE 21:53 - Partidul Syriza, pe primul loc în scrutinul din Grecia, cu un avans de 6% - rezultate parţiale

Conform rezultatelor parţiale, partidul Noua Democraţie (centru-dreapta), condus de premierul Antonia Samaras, a obţinut 28,7%.

Formaţiunea neonazistă Zori Aurii este pe locul al treilea, cu 6,3% din sufragii.

Mişcarea de centru-stânga Potami a primit 6,1% din voturi, Partidul Comunist (KKE, de stânga), 5%, iar socialiştii (PASOK), 4,5%.

"Pare a fi o victorie istorică; alegătorii greci au transmis un mesaj care nu influenţează doar Grecia, ci răsună în întreaga Europă", a declarat Panos Skourletis, purtătorul de cuvânt al partidului de extremă-stânga Syriza.

Dacă sondajele se vor confirma, Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani, are şanse să devină cel mai tânăr premier pe care Grecia l-ar avea în ultimii 150 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
ALEGERI,
/actualitate/extrema-stranga-castiga-alegerile-in-grecia-partidul-syriza-pe-primul-loc-in-scrutin-cu-un-avans-de-6-rezultate-partiale-13785299
13785299
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.